Z Dacie Duster je Nissan Terrano

Off-roadová legenda Nissanu, model Terrano, predávaný v Európe v rokoch 1993 až 2006, sa vracia. Tentoraz v lowcostovom vydaní a len pre Indiu. Jeho základom je Dacia Duster.

24.08.2013 08:00
Nissan Terrano Foto:
Po plastike tváre, v štýle Nissanu Pathfinder či Qashqaia, sa stalo z Dusteru Terrano.
debata

To, že z rumunskej Dacie Duster bude nový Nissan Terrano, je známe už dlhší čas. Rovnako ako fakt, že bude určený výlučne pre indický trh. Nissan však až teraz zverejnil prvé oficiálne fotografie svojej indickej novinky.

Terrano má byť v Indii drahšie ako Dacia Duster, respektíve Renault Duster, a tak sa dizajnéri Nissanu pokúsili prepožičať mu hodnotnejšiu tvár. Prepracovaná je najmä predná maska, ladiaca s modelmi Qashqai či Pathfinder, ale zmeny nájdeme aj v zadnej časti. Nové je veko kufra s výrazným prelisom či delené zadné svetlá.

Interiér je kompletne prepracovaný. Používa... Foto: Nissan
Nissan Terrano Interiér je kompletne prepracovaný. Používa kvalitnejšie materiály, novú palubnú dosku aj sedadlá.

Podstatne pôsobivejší je aj interiér s úplne novou palubnou doskou, volantom, výplňami dverí a sedadlami. Terrano tiež používa kvalitnejšie materiály.

Technicky je však Terrano s Dusterom identické. V ponuke je atmosférický 4-valec 1,6i (76 kW) a dve výkonové verzie naftového motora 1,5 dCi (63 alebo 81 kW). Aby si Renault Duster a Nissan Terrano v Indii príliš neprekážali, dostalo Terrano štandardne pohon 4×4, kým Duster bude na tamojšom trhu aj naďalej v ponuke len s pohonom predných kolies.

Hodnotnejší dizajn Terrana dotvárajú aj drahšie... Foto: Nissan
Nissan Terrano Hodnotnejší dizajn Terrana dotvárajú aj drahšie delené zadné svetlá.

Vzájomný rebranding modelov Renaultu a Nissanu je v Indii pomerne bežný. Kým z Renaultu Duster bude Nissan Terrano, Renault Pulse je na revanš Nissanom Micra.

Nissan Terrano sa síce do Európy nedostane, ale je možné, že niektoré jeho prvky, najmä dizajn interiéru, sa objavia v modernizovanej Dacii Duster, ktorá sa predstaví už v septembri vo Frankfurte.

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #India #Nissan Terrano #Dacia Duster #Renault Duster
Články podľa značiek