Tajomný koncept Renaultu bude pravdepodobne nový Espace

Zatiaľ tomu všetko nasvedčuje, hoci Renault prezradil len toľko, že frankfurtská štúdia zosobňuje víziu prémiového vozidla.

06.09.2013 10:00
debata
Jediná fotografia v poradí šiesteho konceptu,... Foto: Renault
Renault Concept Jediná fotografia v poradí šiesteho konceptu, ktorý vznikol pod vedením nového šéfdizajnéra Laurensa Van den Ackera, veľa neprezrádza. Tajomstvo odhalí Renault až vo Frankfurte.

Súčasná generácia Renaultu Espace, zakladateľa triedy MPV, má za sebou neskutočných desať rokov kariéry. A tak je viac než pravdepodobné, že fotografia reflektora zatiaľ nepomenovanej štúdie, zverejnená Renaultom len pár dní, či skôr hodín, pred začiatkom frankfurtského autosalónu, patrí práve novému Renaultu Espace. Veď vyrábať by sa mal začať už v prvom polroku 2014.

Samozrejme, vo Frankfurte sa predstaví len v podobe štúdie, ale tá asi nebude mať ďaleko k realite. A keďže slávne časy má kategória vanov a aj Espace už dávno za sebou, šušká sa, že nový model by mal zákazníkov pritiahnuť prvkami populárnych crossoverov. Na dĺžku má mať približne 4,8 metra, čo zodpovedá súčasnej verzii Grand Espace.

O dizajn konceptu, ktorý už stihol získať prezývku „X-Space“, sa postaral opäť šéfdizajnér Renaultu Laurens Van den Acker. Pod jeho vedením to bude v poradí už šiesta štúdia, inšpirovaná životným cyklom človeka. Od kupé DeZir cez Captur, R-Space a Frendzy až po najnovšie koncepty TwinZ a TwinRun. Po láske, objavovaní, rodine, práci a hre prichádza teda na rad životná múdrosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #Concept #autosalón Frankfurt 2013 #MPV
Články podľa značiek