Nový malý crossover Kie by sa mal vyrábať v Žiline

Úspešná Kia Sportage dostane s najväčšou pravdepodobnosťou menšieho súrodenca. Kompaktný crossover doteraz totiž v ponuke Kie chýba. Vychádzať bude z konceptu Niro.

25.09.2013 12:00
Kia Niro Concept 2014 Foto:
Sériové Niro sa, samozrejme, vzdá extravagancií frankfurtskej štúdie, no základný koncept by mal ostať zachovaný.
debata

Atraktívny koncept kompaktného SUV Kia Niro, ktorý sa predstavil vo Frankfurte nad Mohanom, nie je len výstrelom do tmy. Kia naozaj plánuje výrobu modelu, ktorý by stál pod mimoriadne úspešným SUV Sportage. V ponuke by mal zároveň nahradiť MPV Venga. Niet sa čomu čudovať. Kým dopyt po minivanoch klesá, malým SUV a crossoverom sa darí.

Zatiaľ nie je nič potvrdené, ale nové SUV by malo stáť na skrátenej podlahovej platforme ceed-u alebo práve staršej platforme Vengy. A keďže oba modely sa vyrábajú v európskom závode Kie neďaleko Žiliny, je veľmi pravdepodobné, že aj Niro bude schádzať z výrobných liniek práve tu.

Pod kapotou sériového Nira by sa mal objaviť pripravovaný preplňovaný 3-valec 1,0 TCI a možno aj hybridná sústava kombinujúca atmosférický agregát 1,6 GDI s elektromotorom na zadnej náprave. Tá sa už napokon predstavila v koncepte Niro, ale aj staršej štúdii Kia Provo.

Kia Niro
Kia Niro
+4Kia Niro
debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Žilina #crossover #Niro #oncept
Články podľa značiek