Nové Audi R8 príde na trh v roku 2015. Podobá sa na koncept nanuk

Na internete sa objavili prvé počítačové skice pripravovanej druhej generácie ingolstadtského superšportu Audi R8. Je možné, že dostane naftový motor!

04.10.2013 09:00
debata
Ako vidno, tvary nového Audi R8 budú čiastočne... Foto: Audi
Audi R8 2015 Ako vidno, tvary nového Audi R8 budú čiastočne inšpirované frankfurtskou štúdiu nanuk.

Súčasné Audi R8, predstavené v roku 2006, sa do dôchodku síce ešte nechystá, veď len vlani podstúpilo facelift, no v Ingolstadte už horúčkovito pracujú na druhej generácii. O jeho podobe si môžeme urobiť približný obraz na základe počítačových skíc z „pera“ dizajnéra Audi Sebastiana Kunza.

Ako sa zdá, novinka bude mať čo-to spoločné s nedávno predstaveným konceptom Audi nanuk. Ten bol síce tak trochu bláznivým krížencom superšportu a SUV, no základná koncepcia s pozdĺžne uloženým motorom vzadu v podstate sedí.

Na skiciach vidno nový, agresívnejší tvar prednej masky lemovanej diódovými svetlami Audi Matrix LED, ale aj novú interpretáciu bočných hliníkových panelov, slúžiacich pre prívod životodarného vzduchu k mohutnému agregátu.

Nie je vylúčené, že po prvýkrát sa v Audi R8... Foto: Audi
Audi R8 2015 Nie je vylúčené, že po prvýkrát sa v Audi R8 objaví aj dieselový motor. Konkrétne 10-valec 5,0 TDI s výkonom 400 kW.

Špekulovať o motoroch je ešte predčasné, ale ponúka sa myšlienka, že pod zadnú kapotu Audi R8 by mohol zavítať aj supervýkonný naftový 10-valec, ktorý sa predstavil práve v štúdii nanuk.

Z piatich litrov objemu dával za pomoci dvoch turbodúchadiel a priameho vstrekovania paliva pod tlakom 2 500 barov neuveriteľných 400 kW a 1000 Nm krútiaceho momentu.

Nový ingolstadtský superšport by sa mal objaviť na trhu v priebehu roka 2015.

debata chyba
Viac na túto tému: #Audi. Audi R8 #2015
Články podľa značiek