Škoda Rapid Spaceback bude lacnejšia ako klasický Rapid

Nová Škoda Rapid Spaceback sa pomaly chystá na slovenský trh. Importér ho oficiálne uvedie 22. októbra. Vtedy sa dozvieme ceny aj presnú výbavu. Zatiaľ prinášame niektoré nové informácie a novú fotogalériu.

07.10.2013 06:00
Škoda Rapid Spaceback Foto:
Škoda Rapid Spaceback bude prvým zástupcom Škody v kategórii hatchbackov nižšej strednej triedy. O jej úspechu však rozhodne najmä cena. Zatiaľ je u nás Rapid drahší ako v susednej Českej republike.
debata (3)

Prvé informácie o slovenských cenách Škody Rapid Spaceback hovorili stručne len toľko, že Spaceback by nemal byť drahší ako klasický Rapid. Logicky z toho vyplývalo, že na Slovensku použije Škoda pri tvorbe ceny Spacebacku rovnaký kľúč ako v Česku. Tam má totiž Rapid Spaceback zhodnú cenu a výbavu s klasickým Rapidom liftback. Obe verzie štartujú na tamojšom trhu od 269 900 českých korún, čo je 10 560 eur.

Škoda ale v Česku ponúka hneď od začiatku predaja v kombinácii s každou z troch úrovni výbav (Active, Ambition, Elegance) zadarmo akciový balík Fresh. Už v základe tak dostal Rapid Spaceback Active Fresh napríklad manuálnu klimatizáciu, rádio Blues, predné hmlové svetlá, tónované sklá a väčšie 15-palcové oceľové disky kolies. Celková výhoda na strane zákazníka je 39 000 českých ko­rún.

Nové fotografie Rapidu Spaceback zverejnila... Foto: Škoda-Auto
Škoda Rapid Spaceback Nové fotografie Rapidu Spaceback zverejnila Škoda počas svetovej novinárskej prezentácie v talianskej Verone.

Vyššia úroveň Ambition Fresh má balík príplatkov v hodnote až 47 900 korún a obsahuje navyše rádio Swing s USB-portom, malý kožený paket, multifunkčný volant a 15-palcové hliníkové disky kolies. Najvyššia úroveň Elegance Fresh pridáva 16-palcové hliníkové disky, tempomat či zadné parkovacie senzory. Bonus na strane zákazníka je 47 500 korún.

Nad touto výbavou stojí štýlová verzia StylePlus s odbočovacou funkciou hmlových svetiel, panoramatickou strechou, zadným spojlerom, predĺženým zadným oknom, tmavými zadnými svetlami či spätnými zrkadlami v lesklej čiernej farbe.

Táto špecifikácia nemusí byť samozrejme zhodná pre verzie, ktoré sa dostanú na slovenský trh. Podľa najnovších informácii z importu bude však na Slovensku Rapid Spaceback v porovnaní s klasickým Rapidom lacnejší. Mal by teda štartovať pod v súčasnosti najnižšou cenou 11 430 eur za Rapid 1,2 MPI Active, čo je ale stále viac v porovnaní s ponukou v Česku.

Presné ceny sa dozvieme až 22. októbra, keď Škoda uvedie Rapid Spaceback na slovenský trh. Zatiaľ si musíme vystačiť s novou sériou fotografií, ktoré Škoda zverejnila po svetovej novinárskej prezentácii v talianskej Verone.

Škoda Rapid Spaceback
Škoda Rapid Spaceback
+31Škoda Rapid Spaceback
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #Škoda #Rapid Spaceback
Články podľa značiek