Namosúrený Opel Adam Rocks mieri do výroby

Ženevská štúdia off-roadovo ladeného drobčeka Adam Rocks neostane v zásuvke. Na trh zamieri už koncom budúceho roka.

11.10.2013 16:00
debata (1)
Nový Adam Rocks by sa nemal veľmi líšiť od... Foto: Opel
Opel Adam Rocks Concept Nový Adam Rocks by sa nemal veľmi líšiť od rovnomennej ženevskej štúdie.

Záujem o autá schopné aj jazdy mimo spevnených ciest stále rastie. Automobilky táto záľuba zo strany zákazníkov nenecháva ľahostajnými. Aj keď pravdupovediac, niekedy to logiku príliš nemá. Ak sa stane „off-road“ napríklad z malého mestského modelu.

Presne to urobí Opel so svojim miniatúrnym Adamom. Nejde však o risk. Reakcie verejnosti si automobilka z Russelsheimu otestovala už na jar v Ženeve, kde vystavila poriadne oplastovaný koncept Adam Rocks. A keďže boli pozitívne, je rozhodnuté – Adam Rocks dostal zelenú.

Je možné, že okrem off-roadového balíčku a... Foto: Opel
Opel Adam Rocks Concept Je možné, že okrem off-roadového balíčku a zvýšeného podvozku si nakoniec ponechá aj originálnu plátennú strechu.

Na trhu by sa mal objaviť koncom budúceho roka. Definitívna podoba sériovej verzie nie je síce známa, ale od konceptu sa líšiť určite veľmi nebude. Rocks má v porovnaní s bežným Adamom zväčšenú svetlú výšku o 15 mm a vďaka plastovým lemom blatníkov aj o 20 mm väčšiu šírku. Off-roadový balíček dopĺňajú nárazníky s nábehovým hranami a plastové kryty podbehov.

Adam Rocks by sa tak mohol pustiť do boja napríklad s podobne ladeným Volkswagenom Cross up! a Fiatom Panda Climbing 4×4. Samozrejme, v prípade Adama sa s pohonom oboch náprav s pochopiteľných dôvodov nepočíta. Zato je možné, že Adam Rocks sa predstaví aj s plátennou otváracou strechou, tak ako to naznačila ženevská štúdia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #koncept #Opel Adam Rocks
Články podľa značiek