Renault chce do roku 2020 hybridy. Dočká sa aj Dacia?

Hybridná technológia sa presadzuje stále viac. Francúzsky Renault však nemá záujemcom o hybridy čo ponúknuť. To sa má zmeniť. V pláne sú mild-hybridy, full-hybridy a dokonca plug-in hybrid.

16.10.2013 12:00
Renault-Fluence ZE Concept 2009 Foto:
Po "experimentoch" s elektromobilmi chce Renault zahájiť hybridnú ofenzívu. Dobehnúť by mal najmä Peugeot a Citroen.
debata (7)

Renault a aliančný Nissan sa tvária akoby hybridy vlastne neexistovali. S výnimkou prémiových hybridov Infinity Q50, Infiniti M či Nissanu Pathfinder, predávaných najmä v USA, nemá Renault ani Nissan pre Európu v ponuke žiadny model s touto úspornou technológiou. Aliancia Renault-Nissan totiž pred pár rokmi vsadila na celkom inú kartu – elektromobily. Tie sa však stále nedokážu vyhrabať z červených čísiel.

Renault chce preto podľa slov šéfa stratégie motorov Renaultu, Marca Bodina do roku 2020 dobehnúť hybridný náskok konkurencie. Tej francúzskej nevynímajúc. V pláne je lacný hybrid s asistenčným elektromotorom, full-hybgrid schopný krátkodobej prevádzky v čisto elektrickom režime a dokonca dobíjateľný plug-in hybrid.

Dokonca sa šušká, že z tejto aliančnej aktivity by mala mať neskôr úžitok aj Dacia. Je tak možné, že sa v tretej dekáde dočkáme prvého rumunského hybridu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Renault #hybridné autá #2020
Články podľa značiek