Čínsky Qoros rozširuje paletu. Ukázal skice nových modelov

Sedan Qoros 3 je len začiatkom veľkej modelovej ofenzívy čínsko-izraelskej automobilky. V pláne je veľké SUV aj limuzína vyššej strednej triedy.

15.10.2013 06:00
Qoros SUV Foto:
Oficiálna skica odhaľuje podobu pripravovanej limuzíny vyššej strednej triedy.
debata

Všetky novinky Qorosu budú spočívať na novej modulárnej platforme. Jej flexibilita, podobne ako flexibilita platforiem MQB koncernu VW či EMP2 koncernu PSA (Peugeot/Citorën), umožní vytvárať s relatívne nízkymi nákladmi nové modely.

Sedan Qorose 3 má rázvor 2 690 mm. Je ho možné však skrátiť o 50 mm alebo, naopak, predĺžiť až o 130 mm. Meniteľný je aj predný a zadný previs. Jediným pevným parametrom je vzdialenosť pedálovej skupiny od osi predných kolies. To znamená, že Qoros môže ponúknuť vozidlá od nižšej strednej až po vyššiu strednú triedu vrátane MPV či dokonca 7-miestneho SUV Qoros 7. Nové modely by mali prichádzať každých šesť mesiacov.

V pláne je aj veľké 7-miestne SUV Qoros 7 Foto: Qoros
Qoros SUV V pláne je aj veľké 7-miestne SUV Qoros 7

Čínska automobilka zatiaľ ukázala sériový model Qoros 3, a na jar v Ženeve aj dva sesterské koncepty Qoros3 Estate, teda kombi, a Qoros 3 Hybrid s karosériou hatchback. Očakávané SUV bude inšpirované štúdiou HQ3 Cross. V pláne je však aj športové kupé načrtnuté štúdiou Flagship. Nové modely by mali prichádzať každých šesť mesiacov.

Doteraz minula automobilka Qoros 707 miliónov eur, v ktorých je započítaný vývoj troch modelov aj náklady na výstavbu nového závodu v čínskom Changshu.

debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #nová platforma #Qoros #Qoros 3 #Qoros 7 #limuzína
Články podľa značiek