Chevrolet si mädlí ruky. Nová Corvette Stingray ide na dračku

Nová Corvette sa dostala k prvým zákazníkom len minulý mesiac, čo je neskôr, ako Chverolet pôvodne plánoval, no o to väčšia vypukla horúčka.

18.10.2013 12:00
Chevrolet Corvette Stingray Foto:
Predaj novej Corvette Stingray odštartoval Chevrolet len minulý mesiac a už čelí kritike pre dlhé dodacie lehoty. Záujem je proste obrovský.
debata (1)

Zákazky na „Vette“ sa na rozdiel od konkurenčného Viperu SRT doslova sypú. Záujemcovia o nový americký superšport sa preto musia vyzbrojiť riadnou dávkou trpezlivosti. Chevrolet zatiaľ nestíha uspokojiť rastúci dopyt. Zároveň sa však automobilka ústami šéfkonštruktéra Corvette Stingray Tagde Juechtera vyjadrila, že neuvažuje o zvýšení produkcie.

Corvette Stingray montujú v jednozmennej prevádzke v počte 160 kusov denne. Podľa Juechtera je zavedenie druhej zmeny riskantné. „O každú novú generáciu tohto kupé je na začiatku obrovský záujem, ktorý postupom času klesá,“ povedal Juechter na konto novej Corvette.

Chevrolet Corvette Stingray 2014. Foto: Chevrolet
Chevrolet Corvette Stingray Chevrolet Corvette Stingray 2014.

Zvýšenie výroby by zároveň znamenalo aj zníženie exkluzivity tohto vozidla, čo sa často Corvette vyčítalo. Konkurenčný Viper je na tom s exkluzivitou síce podstatne lepšie, no stretáva sa s celkom iným problémom – nízkym záujmom. Jeho výroba je preto v súčasnosti obmedzená.

Vlani vyrobil Chevrolet v továrni Bowling Green ešte z predošlej generácie celkom 14 960 kusov Corvette, čím sa vrátil na čísla spred krízového roku 2009. A novinka má ešte väčšie ambície. Plánovaných je až 30 000 kusov ročne. Samozrejme, až vtedy, keď ponuku doplní otvorená Corvette Convertible a ostrá verzia Z06.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Chevrolet #Corvette Stingray #vároba #veľký záujem
Články podľa značiek