Renault Duster Détour: Prezlečené rumunské SUV pre autosalón v Johannesburgu

„Vytunená“ Dacia Duster sa v Južnej Afrike predstavila s logom Renaultu a v bláznivých farbách. S výrobou vraj automobilka nepočíta.

21.10.2013 12:00
Renault Duster Détour Foto:
Upravený Renault Duster Détour vychádza z modernizovanej verzie Dacie Duster, ktorá sa svetu predstavila na nedávnom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.
debata

Logo Renaultu na prednej maske štúdie vynoveného Dusteru pre juhoafrický autosalón nie je prekvapením. Na tamojšom trhu, podobne ako v Južnej Amerike, sa Duster predáva pod označením francúzskej automobilky. Za vznikom tohto konceptu však stojí priamo európske dizajnové centrum Renaultu, pod ktoré spadá aj Dacia.

Úlohou konceptu je pritiahnuť pozornosť k rumunskej novinke. Duster to robí efektným tuningom, najmä kontrastným asymetrickým sfarbením, ktoré kombinuje tmavožltú perleť a matný sivý lak. Ten nájdeme na streche, ale aj v okolí tretieho bočného okna. Svoje off-roadové gény sa Duster Détour snaží posilniť aj prídavnou plastovou ochranou podvozku, strešnými lištami či strešnými reflektormi s LED diódami.

Pozornosť priťahuje nielen výraznou... Foto: Renault/Dacia
Renault Duster Détour Pozornosť priťahuje nielen výraznou off-roadovou ochranou podvozka, ale aj efektným sfarbením, ktoré kombinuje žltý perleťový lak so sivými matnými plochami.

Je to však len trik. Koncepčné vozidlo, stojace na dvojfarebných 18-palcových kolesách, nemá totiž pohon oboch náprav. Z toho možno vydedukovať, že ho poháňa nový preplňovaný 4-valec 1,2 TCe s výkonom 90 kW. Ak by ste však po takto upravenom Dusteri náhodou zatúžili, máte smolu. Renault ani Dacia nepotvrdili že by sa mal Détour dostať do výroby. Ale ktovie, úspech na autosalóne by napokon mohol vyústiť aspoň do výroby limitovanej edície.

Renault Duster Détour
Renault Duster Détour
+6Renault Duster Détour
debata chyba
Viac na túto tému: #tuning #Dacia Duster #Renault Duster Détour #autosalón Johannesburg
Články podľa značiek