Mercedes prezrádza informácie o novej triede C. Ukázal interiér

Premiéra nového „céčka“ sa blíži. Zo Stuttgartu prúdia prvé informácie. Céčko bude o 100 kg ľahšie a o 20 % úspornejšie.

24.10.2013 06:00
Mercedes-Benz  C 2014 Foto:
Nová trieda C si v interiéri požičala viacero nápadov z modelov A a CLA. Vidno to na kruhových prieduchoch ventilácie aj visutom displeji multimediálneho rozhrania.
debata

Nová generácia Mercedesu-Benz triedy C s kódovým označením W205 má svetovú premiéru naplánovanú na januárový autosalón v Detroite. No už dnes púta Mercedes pozornosť prvými informáciami.

Novinka má byť o100 kg ľahšia ako predchádzajúca generácia. Pritom má však dôjsť k nárastu vonkajších rozmerov. Na rázvore má pribudnúť až 60 mm, čo znamená, že nové „céčko“ bude ponúkať v interiéri podstatne viac priestoru.

Ako vidno z prvých fotografií, Mercedes zjednotí dizajn aj ergonómiu triedy C s najnovšími modelmi značky, najmä triedou A a CLA. Céčko dostane kruhové prieduchy ventilácie, širokú stredovú konzolu so 7-palcovým, prípadne 8,4 palcovým displejom multimediálneho rozhrania, ovládač rozhrania na stredovom tuneli, ale aj volič automatickej prevodovky na stĺpiku riadenia.

Jednou z premiérových noviniek bude automatická... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 2014 Jednou z premiérových noviniek bude automatická deaktivácia airbagu spolujazdca po uchytení detskej sedačky.

Množstvo bezpečnostných systémov si trieda C požičia z nového Mercedesu S a E. Môžeme tak rátať so širokou paletou asistenčných systémov, ktoré budú vstupovať vodičovi do vedenia vozidla.

Z nových prvkov automobilka vyzdvihuje najmä klimatizáciu, ktorá vďaka navigácii uzavrie nasávanie znečisteného vzduchu pri prejazde tunelom, a systém automatickej deaktivácie airbagu spolujazdca pri inštalácii detskej sedačky.

Mercedes ďalej prezradil, že novinka bude až o 20 % úspornejšia a citeľne komfortnejšia. Postará sa o to aj voliteľné pneumatické odpruženie so štyrmi nastaviteľnými režimami (Eco, Comfort, Sport a Sport Plus).

Mercedes-Benz  C 2014
Mercedes-Benz  C 2014
+4Mercedes-Benz  C 2014
debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes C 2014 #interiér #autosalón Detroit 2014
Články podľa značiek