Elektrický VW e-uP! z Bratislavy absolvoval crash-test ADAC-u. Obstál bez zaváhania

Elektromobil z bratislavského závodu Volkswagenu si z testov nemeckého autoklubu ADAC odniesol plné skóre piatich hviezdičiek.

06.11.2013 12:00
Volkswagen e-uP! Foto:
Elektrický VW e-uP! vyrábaný na Slovensku je rovnako bezpečný ako jeho benzínoví súrodenci. Nezávislé nárazové testy autoklubu ADAC absolvoval bez zaváhania.
debata (3)

Volkswagen uP! už má päť hviezdičiek z testov Euro NCAP, tak načo tá nadpráca? Lenže e-uP! je elektromobil, a to mení situáciu. Je totiž z dôvodu inštalácie batérií až o takmer 250 kg ťažší. Pri veľkej limuzíne by to azda nehralo rolu, ale pre uP! to znamená 25-percentný nárast pohotovostnej hmotnosti v porovnaní s bežným modelom poháňaným benzínovým 3-valcom. Na váhe má rovných 1 190 kg. A to by mohlo zamiešať kartami.

Výsledky nárazového testu ADAC sú nadmieru uspokojivé. Elektrický uP! síce absolvoval len jediný čelný náraz rýchlosťou 64 km/h s polovičným prekrytím s deformovateľnou prekážkou, ale obstál bez zaváhania. Priestor pre posádku, ako aj box s batériami a celá elektrická sústava ostali stabilné. Elektrický uP! si tak z testov uskutočnených metodikou ADAC odniesol päť hviezdičiek, čo je výsledok porovnateľný s podstatne ľahšími benzínovými verziami.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ADAC #nárazový test #VW e-up! #crash test #päť hviezdičiek
Články podľa značiek