Nissan ukázal masku Qashqaia. Premiéra bude vo štvrtok

Nissan to už trochu preháňa. Minulý týždeň zverejnil prvú fotografiu nového Qashqaia zakrytého plachtou a teraz pridal prvú snímku čelného pohľadu utopenú v šere. Ale dobre. Je to preň kľúčový model.

05.11.2013 17:00
Nissan Qashqai 2014 Foto:
Qashqai nadväzuje dizajnom prednej masky na väčší X-Trail, ktorý sa len prednedávnom ukázal svetu na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.
debata

Qashqai sa svetu ukáže po prvýkrát v statickej svetovej premiére vo štvrtok v Londýne. Až tam zverejní automobilka prvé oficiálne informácie a definitívnu podobu. Jediná fotografia však zatiaľ potvrdzuje, že Qashqai nadväzuje dizajnom na už predstavený väčší X-Trail. Má podobne riešenú prednú masku so znakom zasadeným vo výraznom chrómovom oblúku a osteré bumerangové denné LED svetlá. Veľmi plasticky bude riešený aj nárazník a predná kapota. Malé výčnelky na zrkadlách zas prezrádzajú prítomnosť systému zobrazenia blízkeho okolia, ktorý pomôže pri parkovaní aj v teréne.

Nový Qashqai budú podľa neoficiálnych informácií poháňať výlučne motory sesterského Renaulta. K moderným maloobjemovým naftovým motorom 1,5 dCi (81 kW) a 1,6 dCi (96 kW) z nového radu Energy pribudne aj benzínová jednotka 1,2 DIG-T s výkonom 85 kW alebo 96 kW. Samozrejme, pôjde o dobre známy agregát Renaultu, ktorý sa pod kapotami francúzskeho partnera označuje ako 1,2 TCe. Takýto radikálny downsizing by mal Qashqaiu priniesť nižšiu spotrebu bez ujmy na dynamike. To aj preto, že bude ľahší.

debata chyba
Viac na túto tému: #druhá generácia #Nissan Qashqai #prvá fotografia #predná maska
Články podľa značiek