Jaguar F-Type Coupé dorazí do Los Angeles aj do Tokia

Pripravovaná uzavretá verzia roadsteru Jaguar F-Type sa dostane k prvým zákazníkom začiatkom budúceho roka. Zatiaľ si musíme vystačiť s jedinou fotografiou.

06.11.2013 17:00
Jaguar F-Type Coupé Foto:
Na prvej oficiálnej snímke vidieť, že nový F-Type Coupé ponúkne za príplatok veľkú panoramatickú strechu.
debata

Príchod kupé na báze Jaguaru F-Type nie je žiadnym prekvapením. Veď samotnú prípravu roadsteru avizoval Jaguar vo Frankfurte na jeseň 2011 práve štúdiou kupé C-X16. Roadster však dostal v plánoch britskej šelmy prednosť a tak prichádza kupé takmer rok po kabriolete.

Definitívna podoba sériovej novinky by nemala... Foto: Jaguar
Jaguar-C-X16 Concept 2011 Definitívna podoba sériovej novinky by nemala byť ďaleko od štúdie C-X16 predstavenej v roku 2011 na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.

Jaguar predstaví novinku vo svetovej premiére v predvečer autosalónu v Los Angeles a na druhý deň aj na súčasne prebiehajúcej motorshow v Tokiu. Bližšie informácie sú preto zatiaľ tajomstvom. Isté však je, že aj kupé bude disponovať celohliníkovou konštrukciou karosérie a že uzavretá kabína dostane príplatkovú panoramatickú strechu.

Kupé si z roadsteru F-Type „požičia“ identické motory. Na výber bude zo základného kompresorového 6-valca 3,0 V6 s výkonom 250 kW, nad ktorým stojí silnejší 6-valcový derivát s výkonom 279 kW a vrcholová 8-valcová verzia 5,0 V8 pre F-Type V8 S (364 kW).

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Tokio #Jaguar #kupé #Los Angeles #Coupé #F-Type
Články podľa značiek