Mitsubishi ukázalo tri tokijské koncepty

Už v októbri Mitsubishi oznámilo tri plánované premiéry pre autosalón v Tokiu. Teraz zverejnilo prvé oficiálne fotografie.

12.11.2013 12:00
Mitsubishi - 3 koncepty Foto:
Zdá sa, že v už v blízkej budúcnosti chystá Mitsubishi frontálnu modelovú ofenzívu.
debata

Najväčším z troch konceptov je veľké SUV GC-PHEV. Ako napovedá názov, pôjde o plug-in hybridný model. Pod jeho prednou kapotou sa nachádza preplňovaný trojlitrový benzínový motor V6 s 8-stupňovou automatikou prevodovkou a vzadu elektromotor napájaný z li-ion akumulátorov. Vďaka tomu má zabezpečený pohon oboch náprav. Technické údaje však ostávajú tajomstvom. Predpokladá sa, že z tejto štúdie by sa mohlo vyvinúť budúce Pajero.

Mitsubishi GC-PHEV prezrádza podobu nového... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi GC-PHEV Concept Mitsubishi GC-PHEV prezrádza podobu nového Pajera, ale aj zámer postaviť systém 4x4 na princípe hybridnej pohonnej sústavy.

Druhým plug-in hybridom je športovo „strihnutý“ trojdverový mestský crossover Mitsubishi XR-PHEV. Tentoraz však v menšom formáte. A to nielen čo sa týka rozmerov, ale aj pohonu. Základom tohto plug-in hybridu je totiž prelňovaný benzínový motor s objemom len 1,1 litra. Elektromotor mu však vie zabezpečiť vďaka väčšej zásobe batérií aj jazdu v čisto elektrickom režime. Bližšie technické údaje sú opäť tajomstvom.

Mitsubishi XR-PHEV je tiež plug-in hybridom.... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi XR-PHEV Mitsubishi XR-PHEV je tiež plug-in hybridom. Mieri však medzi mestské crossovery.

Do tretice pridáva automobilka koncept AR, ktorý čiastočne vychádza zo štúdie XR-PHEV, no nie je plug-in hybridom, ale len obyčajným hybridom. Základnou pohonnou jednotkou je opäť preplňovaný benzínový motor 1,1 Turbo poháňajúci predné kolesá. V porovnaní s XR-PHEV prináša navyše AR oveľa viac úžitku. Jeho 5-dverová karosérie totiž spája výhody crossoverov so zvýšeným podvozkom s variabilitou typickou pre MPV. V sériovej podobe by mohlo AR zaútočiť na Peugeot 2008 alebo Renault Kaptur.

Mitsubishi AR spája výhody crossoverov s... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi AR Concept Mitsubishi AR spája výhody crossoverov s variabilitou kompaktných MPV. K tomu pridáva hybridnú sústavu.

Viac sa o trojici konceptov dozvieme počas premiéry 20. novembra na autosalóne v Tokiu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mitsubishi #GC-PHEV #XR-PHEV #AR #autosalón Tokio 2013
Články podľa značiek