Jaguar C-X17 sa v Dubaji prezlečie do tekutého hliníka

Po premiére modrého konceptu C-X17 sa Jaguar chystá predstaviť podobu potenciálneho SUV aj v Dubaji. K arabským šejkom však privezie ďalší exemplár, tentoraz vo farbe Liquid Aluminium.

12.11.2013 16:00
Jaguar C-X17 Liquid Aluminium Foto:
Jaguar C-X17 má na dĺžku 4 710 mm. Mohol by sa tak stať tvrdým konkurentom pre BMW X3 či Mercedes GLK.
debata (1)

Jaguar výrobu nového SUV, či skôr crossoveru, stále oficiálne nepriznal. Ale jeho dubajská aktivita nenechá nikoho na pochybách, že projekt C-X17 je plný života. Koncept sa tu predstaví v atraktívnej farbe Liquid Aluminium. To je však s novou sériou fotografií asi tak všetko nového čo Jaguar o C-X17 v súvislosti s dubajskou premiérou oznámil. Takže pripomeňme aspoň to, čo už vieme.

Jaguar C-X17 je postavený na novej ľahkej platforme iQ(Al) –

Concept Jaguar C-X17 spája s realitou nová... Foto: Jaguar
Jaguar C-X17 Liquid Aluminium Concept Jaguar C-X17 spája s realitou nová platforma Intelligent Aluminium Architecture, na ktorej budú spočívať štyri nové modely Jaguaru.

Prvým z nich bude športový sedan. Celohliníková karoséria má na dĺžku 4 718 a na výšku 1 649 mm. Rázvor dosahuje veľkorysú hodnotu 2 905 mm. Schopnosť jazdy mimo terénu podporuje okrem pohonu 4×4, prevzatého z Range Roveru aj svetlá výška 21 cm a obrovské 23-palcové disky kolies.

O pohonnej jednotke nie je nič známe. Spolu s hliníkovou platformou, ktorá má ušetriť na hmotnosti približne 100 kg, však príde aj nová generácia úsporných benzínových a naftových 4-valcov. Jaguar preto už dnes stavia motoráreň v britskom Wolverhamptone s investíciou 500 miliónov libier, a tak je pravdepodobné, že plne funkčný prototyp poháňa práve jeden z pripravovaných agregátov. Ku slovu sa však dostanú aj silnejšie preplňované 6-valce z Jaguaru F-Type.

Ak sa C-X17 stane realitou, nebude to napriek realistickým rysom skôr ako v roku 2015.

Jaguar C-X17 Liquid Aluminium
Jaguar C-X17 Liquid Aluminium
+29Jaguar C-X17 Liquid Aluminium
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaguar C-X17 Liquid Aluminium
Články podľa značiek