MX-5 dostala pevnú strechu

Ak ste sa ešte nerozhodli, v ktorom kabriolete strávite leto, máme pre vás horúci tip! Mazda hodila na svoj roadster plechovú strechu a výsledok stojí za to!

21.06.2006 21:03
Mazda MX-5 Roadster Coupe Foto:
Mazda MX-5 Roadster Coupe
debata

Je dosť možné, že toto leto to s príchodom na trh Mazda ešte nestihne, ale treba myslieť do budúcnosti. Premiéra hardtopovej verzie MX-5 sa uskutoční na britských ostrovoch, na autosalóne The British International Motor Show. Ten sa odohrá v Londýne v dňoch od 18. do 30. júla 2006. Európu bude novinka dobývať pod označením Mazda Mx-5 Roadster Coupe, kým na domácej pôde v Japonsku bude známa ako Mazda Roadster Power Retrectable Hard Top. Severnú Ameriku zase poctí približne rovnakým názvom Mazda MX-5 (Miata) Power Retrectable Hard Top.

Kedysi by sme si puritánsku MX-5ku nevedeli predstaviť s ničím iným ako ručne zaťahovanou plátenou strechou. Doba sa (bohužiaľ) mení a ponuka je silne podriadená dopytu. Napriek tomu, že roadster pibral na luxuse i na hmotnosti, jeho filozofia „Jinba Ittai“ zostáva nezmená – spojenie medzi jazdcom a vozidlom s cieľom čo najintenzívnejšieho zážitku.

debata chyba
Články podľa značiek