Lexus ukáže v Číne nové CT 200h. Príde aj ostrejšia verzia?

Po troch rokoch podstúpil kompaktný prémiový hybrid Lexus CT 200h prvú výraznejšiu modernizáciu. Špekuluje sa aj nad verziou s vyšším výkonom.

15.11.2013 12:00
Lexus CT 200h 2014 Foto:
Dizajnom vretenovej prednej masky sa CT 200h snaží priblížiť svojim mladším súrodencom.
debata

Na autosalóne v čínskom Guangzhou predstaví Lexus modernizáciu svojho najmenšieho modelu CT 200h. Na prvý pohľad je zrejme, že dizajnové zmeny viedli k zjednoteniu vizáže s jeho novšími súrodencami. K rodine sa pripojil najmä vretenovou maskou. Nie je však homogénna ako pri väčších Lexusoch. V súvislosti s tým sú prepracované aj nárazníky. Zadný dostal výraznejší difúzor a väčšie prelisy v okolí odraziek. Evidentný je aj nový lúčovitý dizajn hliníkových diskov kolies.

V zadných partiách je evidentný agresívnejšie... Foto: Lexus
Lexus CT 200h 2014 V zadných partiách je evidentný agresívnejšie tvarovaný nárazník s falošným difúzorom.

Do interiéru nás zatiaľ Lexus nahliadnuť nenechal. Rovnakým tajomstvom sú aj technické zmeny. Špekuluje sa však o výkonnejšej verzii. Sám viceprezident Lexusu Mark Templin totiž už pred časom pripustil, že silnejšia motorizácia by mohla pritiahnuť k tomuto modelu viac zákazníkov. Jediný hybridný pohon, aj to prevzatý prakticky bez zmien z Priusu, s výkonom 100 kW, sa mnohým zdá primálo na kvality podvozku a športový dizajn CT 200h.

Nie je teda vylúčené, že pod prednú kapotu by mohlo časom zavítať aj čosi ostrejšie. Napríklad pripravovaná hybridná sústava z konceptu kompaktného SUV LF-NX, ktorá kombinuje elektromotor s podstatne výkonnejším preplňovaným benzínovým 4-valcom. Viac však Lexus prezradí až pri svetovej premiére naplánovanej na 21. novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #modernizácia #hybrid #Lexus CT 200h #silnejšia verzia
Články podľa značiek