Najväčší Matchbox na svete vydražili za 10 700 libier

Na aukcii Baron's v Sandown Park vydražili najväčší „angličák“ na svete. Skončil v garáži zberateľa autíčok značky Matchbox.

17.11.2013 07:00
Match Van Foto:
Zvláštny Match Van vznikol v roku 1937 pre potreby propagácie britského výrobcu zápaliek England´s Glory.
debata

Je to Matchbox alebo nie? Match Van sa totiž na maličké angličáky náramne podobá, lenže v skutočnosti sa doň zmestí človek. Síce len dieťa alebo trpaslík, ale od reality miniatúr, ktoré dokážete zavrieť do škatuľky od zápaliek, má predsa len na míle ďaleko.

Miniatúrne rozmery potrebovali aj miniatúrneho... Foto: Baron´s v Sandown Park
Match Van Miniatúrne rozmery potrebovali aj miniatúrneho vodiča. Počas propagačných jázd ho preto šoféroval trpasličí muž.

Táto atrakcia má zaujímavú minulosť. So samotným Matchboxom ho vlastne nič nespája. S myšlienkou postaviť Match Van prišla britská spoločnosť England's Glory už v roku 1937. A môžete hádať, čo vyrábala. Samozrejme, zápalky. Takže vozidlo v tvare hračkárskych matchboxov sa jej zdalo ako dobrý propagačný nápad.

Vozidlo postavili na platforme skutočného Austinu Seven modelového roku 1932. A keďže malo v porovnaní s ním predsa len menšie rozmery, počas propagačných jázd ho šoféroval trpasličí šofér. Po dlhých rokoch sa Match Van objavil na aukcii Baron's v Sandown Park, a tak niet divu, že zaujal najväčšieho zberateľa autíčok Matchbox na svete. Ten si ho odniesol do svojej zbierky za 10 700 libier, čo je asi 12 780 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #Baron´s v Sandown Park #Match Van #England´s Glory #najväčší Matchbox
Články podľa značiek