Nissan IDx Freeflow: Spomienka na Skyline GT-R

Retro koncept Nissanu by mal osloviť najmä mladú generáciu. Prináša jednoduché tvary a módne materiály.

26.11.2013 12:00
Nissan IDx Freeflow Foto:
Nissan IDx Freeflow stojí v ostrom protiklade so súčasným sofistikovaným dizajnom áut. Ctí jednoduché horizontálne línie a funkčnosť.
debata (1)

Na vývoji konceptu IDx Freeflow sa podieľali priamo mladí ľudia. Nissan zistil, že im imponujú jednoduché, jasne čitateľné tvary, typické pre automobilový dizajn sedemdesiatych rokov. A presne taký Freeflow je. Za model mu stál legendárny Nissan Skyline GT-R, presnejšie jeho dvojdverová verzia. Od nej si požičal klasické proporcie s výrazne horizontálnymi líniami. Pridal však „plávajúcu“ strechu a zadný blatník vytiahnutý až do stĺpika, ktorý mu dodáva športový esprit.

Interiér je inšpirovaný bytovým dizajnom a... Foto: Nissan
Nissan IDx Freeflow Interiér je inšpirovaný bytovým dizajnom a módou. Dôkazom sú poťahy sedadiel z texaskoviny.

Aj štvormiestny interiér ctí jednoduchosť a funkčnosť. Podľa Nissanu má pôsobiť relaxačne. Preto je inšpirovaný nábytkovým dizajnom a módou. Cítiť to už na výbere materiálov. Nissan IDx Freeflow kombinuje hliník, svetlú kožu a dokonca texaskové snímateľné poťahy sedadiel. Prístroje sú veľmi jednoduché. Analógový rýchlomer pred vodičom dopĺňa multifunkčný centrálny displej.

Nissan IDx Freeflow má na dĺžku 4,1, na šírku 1,7 a na výšku len 1,3 metra. Automobilka uvádza, že v prípade sériovej výroby by ho mohol poháňať benzínový motor s objemom 1,2 alebo 1,5 litra spojený s kontinuálnou prevodovkou CVT.

Nissan IDx Freeflow
Nissan IDx Freeflow
+21Nissan IDx Freeflow

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #koncept #autosalón Tokio 2013 #Nissan IDx Freeflow #Nissan GT-R
Články podľa značiek