Jeep Wrangler Willys Wheeler: Spomienka na armádu

Z najslávnejšieho armádneho vozidla všetkých čias sa od druhej svetovej vojny stal relatívne komfortný civilný off-road. Jeho drsné korene má preto pripomenúť limitovaná edícia Jeep Wrangler Willys Wheeler. Predstavuje sa v Los Angeles.

28.11.2013 12:00
Jeep Wrangler Willys Wheele Foto:
Wrangler Willys Wheeler dostal sivozelený lak, čiernu mriežku chladiča a mohutné off-roadové pneumatiky BF Goodrich Mud Terrain.
debata (1)

Od bežných Wranglerov Sport, od ktorých je limitovaná edícia odvodená, spomína Willys Wheeler na časy služby sivozeleným lakom a čiernou maskou chladiča. Lesklú čerň nájdeme aj na 17-palcových diskoch obutých na špeciálnych off-roadových pneumatikách BF Goodrich Mud Train. Dodávaný je výlučne s plátennou strechou. Okrem nej možno demontovať aj dvere.

Pod kapotou sa objavuje výlučne mohutný vidlicový 6-valec 3,6 V6 Pentastar s výkonom 212 kW a krútiacim momentom 352 Nm, spojený buď manuálnou 6-stupňovou, alebo automatickou prevodovkou. To zaručuje tomuto nezmaru zrýchlenie na stovku za 8,2 sekundy a maximálnu rýchlosť až 180 km/h.

V teréne sa môže Wrangler Willys Wheeler spoľahnúť na pohon Command-Trac s redukčnou prevodovkou a zadným diferenciálom s obmedzenou svornosťou. Cena v USA je stanovená na 25 795 dolárov (19 100 €). Okrem krátkej verzie bude k dispozícii aj dlhý 5-dverový Wrangler Unlimited s rovnakým balíkom úprav. Zákazníci si však zaň priplatia ďalších 3 800 dolárov.

Jeep Wrangler Willys Wheele
Jeep Wrangler Willys Wheele
+4Jeep Wrangler Willys Wheele

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #limitovaná edícia #autosalón Los Angeles 2013 #Jeep Wrangler #Willys Wheele
Články podľa značiek