Porsche Cayenne vás môže nechať na ceste. Na vine je palivomer

Luxusné SUV Porsche Cayenne vás môže nechať na ceste bez kvapky paliva v nádrži. A to bez výstrahy! Automobilka zvoláva problémové vozidlá do servisov.

04.12.2013 16:00
Porsche Cayenne Foto:
Nesprávna činnosť palivomeru vám môže spôsobiť poriadne nepríjemnosti. Ukazuje totiž viac paliva, než máte v skutočnosti v nádrži.
debata

Porsche ohlásilo zvolávaciu akciu z dôvodu nesprávnej činnosti ukazovateľu paliva. Nejde síce o závažný nedostatok, ktorý by ohrozil funkčnosť vozidla alebo bezpečnosť posádky, ale ak vám dôjde palivo skôr, než vás na to upozorní palivomer, môže to byť poriadne nepríjemné. A presne tento problém majú majitelia Porsche Cayenne.

Zvolávacia akcia sa týka prakticky všetkých... Foto: Porsche
Porsche Cayenne Zvolávacia akcia sa týka prakticky všetkých verzií vrátane Cayenne Diesel a Cayenne Hybrid.

Zvolávacia akcia sa týka modelov Cayenne a Cayenne GTS modelových rokov 2013 a 2014, ďalej Cayenne Diesel modelového roku 2013, Cayenenne S, S Hybrid a Turbo pre rok 2014, ale aj verzie Turbo S v dátumom výroby od 27. mája do 10. júna 2013. Automobilka však uvádza, že ide len o verzie pre americký trh.

Dôvodom nesprávnej činnosti je nevhodná kalibrácia palivomeru. To môže mať za následok vyčerpanie benzínu ešte predtým, než ohlási palivomer kriticky nízke množstvo pohonných hmôt v nádrži. Oprava spočíva podľa automobilky v preinštalovaní softvéru a bude, samozrejme, zdarma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zvolávacia akcia #Porsche Cayenne #porucha palivomeru
Články podľa značiek