Audi Q1: Malé SUV z Ingolstadtu je naplánované na rok 2016

Je to potvrdené. Štyri ingolstadtské kruhy rozšíria ponuku SUV smerom nadol. Najmenším predstaviteľom sa stane Audi Q1.

05.12.2013 12:00
debata
Audi Q1 by malo mať na dĺžku približne štyri... Foto: Audi
Audi Q1 Audi Q1 by malo mať na dĺžku približne štyri metre a stáť na skrátenej platforme MQB. To mu umožní použiť pohon oboch náprav Quattro. Na trhu sa objaví v roku 2016 ako prémiový konkurent Mini Countryman.

Po Audi Q7, Q5 a v súčasnosti najmenšom SUV Q3 je na rade ešte menší model. Ponesie označenie Q1. Postavia ho na skrátenej modulárnej platforme MQB, ktorú používa napríklad Audi A3 či Škoda Octavia. Na dĺžku má mať len okolo štyroch metrov, čo naznačuje, že s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o derivát novej generácie Volkswagenu Polo. Objaviť by sa tu mali preto aj jeho pohonné jednotky – motory 1,2 TFSI, 1,4 TFSI a 1,6 TDI.

Audi Q1 bude síce najmenším „terénnym“ Audi, no predsa len väčším, ako pripravované koncernové SUV VW Taigun a jeho súrodenec s logom Seatu, postavené na platforme VW uP!. Kým v ich prípade koncern nepočíta s pohonom oboch náprav, pre Audi Q1 by mal byť dostupný. Novinka sa stane súčasťou veľkej modelovej ofenzívy Audi. To totiž plánuje zvýšiť počet ponúkaných modelov zo súčasných 49 až na 60. Cieľom je dosiahnuť do roku 2020 ročný predaj dva milióny áut.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #crossover #malé SUV #Audi Q1
Články podľa značiek