Citroën rozšíri luxusný rad DS o sedan DS4. Láka na prvé detaily

Po modeloch DS3, DS4 a DS5 má Citroën v pláne rozšíriť ponuku svojej luxusnej divízie o ďalšie dva prírastky. V prvom rade to bude sedan DS4 a neskôr SUV. Sedan určený prioritne pre Čínu sa predstaví ešte tento mesiac.

13.12.2013 07:00
debata
Predný reflektor pripravovaného sedanu je jasne... Foto: Citroen
Citroen DS4 sedan Predný reflektor pripravovaného sedanu je jasne inšpirovaný jarnou štúdiou DS Wild Rubis, ktorá debutovala na autosalóne v čínskom Šanghaji.

Veľa informácií o sedane DS4 Citroën veru neposkytol. Zatiaľ si musíme vystačiť s dvojicou fotografií zachytávajúcich predný a zadný reflektor. Oba detaily sú jasne inšpirované štúdiou DS Wild Rubis, ktorá debutovala na jarnom autosalóne v Šanghaji. Kým však DS Wild Rubis bol crossover, ohlásená novinka má mať karosériu sedan.

Postavená bude na platforme čínskeho Citroënu C4L, teda predĺženej verzie modelu C4 s trojpriestorovou karosériou, ktorý sa predáva nielen v Číne, ale napríklad aj v Rusku a Južnej Amerike. Z toho vyplýva, že DS4 sedan bude situovaný na pomedzí nižšej strednej a strednej triedy.

Snímka zadnej časti prezrádza, že na rozdiel od... Foto: Citroen
Citroen DS4 sedan Snímka zadnej časti prezrádza, že na rozdiel od štúdie Wild Rubis bude čínske DS4 sedanom.

Podľa čínskych zdrojov sa na rozdiel od C4L, ktoré používa výhradne atmosférické motory s objemom 1,6 (86 kW) a 1,8 (102 kW) litra, dostane pod kapotu DS4 sedan výkonnejší preplňovaný agregát 1,6 Turbo vyladený na 120 alebo až na 147 kW.

Francúzska novinka je určená primárne pre čínskych zákazníkov a s jej predajom v Európe Citroën zatiaľ nepočíta. Isté je, že DS4 sedan bude mať premiéru už 19. decembra a do predaja sa na čínskom trhu dostane v marci budúceho roka. Za novým sedanom by však malo nasledovať aj luxusné SUV. Špekuluje sa tiež o miniatúrnom hatchbacku DS2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #DS4 sedan #čínsky trh
Články podľa značiek