Sériové BMW Active Tourer sa ukáže na jar v Ženeve

Je to potvrdené. Viac ako rok po premiére konceptu BMW Active Tourer chystá mníchovská automobilka svetový debut sériovej verzie na autosalóne v Ženeve.

30.12.2013 06:00
debata (1)
Active Tourer bude prvým BMW s karosériou MPV,... Foto: BMW
BMW Active Tourer Active Tourer bude prvým BMW s karosériou MPV, prvým modelom s predným náhonom a prvým BMW s 3-valcovými motormi.

Novinka z dielne BMW bude pre automobilku historickým míľnikom. Active Tourer, predstavený zatiaľ len ako koncept v roku 2012 na autosalóne v Paríži, bude prvým BMW v triede minivanov, prvým BMW s predným náhonom a zároveň prvým modelom s logom modro-bielej vrtule pod kapotou ktorého sa objaví trojvalcový motor.

Pôvodné informácie hovorili o tom, že na trh to má novinka namierené až v roku 2015, no podľa slov Iana Robertsona, šéfa marketingu a predaja BMW, sa so sériovou verziou pochváli mníchovská automobilka už na jar v Ženeve. A predstaví sa tu rovno vo verzii s predným náhonom a trojvalcovým motorom. Od konceptu sa pravdepodobne príliš líšiť nebude.

Sériová verzia BMW Active Tourer by sa nemala... Foto: BMW
BMW Active Tourer Sériová verzia BMW Active Tourer by sa nemala príliš líšiť od konceptu predstaveného na jeseň v roku 2012 v Paríži.

Active Tourer bude spočívať na novej modulárnej platforme UKL, ktorú už používa nové Mini. Celkovo má na nej vzniknúť až 11 rôznych modelov oboch značiek. A práve Active Tourer bude prvým BMW na jej základe. Okrem 5-miestnej verzie počíta BMW aj s predĺženou modifikáciou pre siedmych cestujúcich. Nasledovať má ale napríklad aj druhá generácia SUV X1.

Technické podrobnosti, samozrejme, BMW ešte neprezradilo, ale vzhľadom na uvoľnené údaje o novom Mini je zrejmé, že Active Tourer budú poháňať 1,5 litrové preplňované 3-valce – benzínový s výkonom 100 kW a slabší diesel s výkonom 85 kW. Istý nie je ani názov. Šušká sa však, že Active Tourer by mali v Ženeve premenovať na BMW 1 Gran Turismo.

BMW Active Tourer
BMW Active Tourer
+9BMW Active Tourer

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #Concept #koncept #autosalón Ženeva 2014 #Active Tourer #minivan
Články podľa značiek