Nissan NV200 chce dobyť Londýn. Ako taxík

Kompaktná dodávka Nissan NV200 seká úspešnú kariéru v najmä v taxislužbách. V New Yorku ich už jazdia tisíce a v španielskej Barcelone premávajú dokonca s elektrickým pohonom. Na muške má teraz Nissan Londýn.

19.01.2014 07:00
Nissan NV200 - taxík pre Londýn Foto:
Špecifická verzia dodávky NV200 pre londýnsku taxislužbu vznikla priamo v londýnskom dizajn centre Nissanu. Evokovať má klasické čierne londýnske taxíky, ktoré patria k tomuto mestu rovnako ako červené poschodové autobusy.
debata (2)

Aby však nenarušil kolorit tohto mesta známeho červenými autobusmi Double-decker a špecifickými čiernymi taxíkmi, pripravil extra modifikáciu Nissanu NV200. Prepracovaná predná časť, evokujúca klasické londýnske Hackney carriage, je dielom londýnskeho dizajncentra Nissanu, kde vznikli napríklad crossovery Qashqai a Juke.

Inak bude všetko prakticky po starom. Pod kapotou bude pracovať atmosférický benzínový motor s objemom 1,6 litra spojený s automatickou prevodovkou. Nápis Zero emision na zadnom veku však prezrádza, že prototyp je elektromobil využívajúci techniku Nissanu Leaf. Svietiaci nápis Taxi bude podsvietený LED diódami. Výroba londýnskeho taxíka by sa mala začať koncom tohto roka.

Nissan NV200 - taxík pre Londýn
Nissan NV200 - taxík pre Londýn
+9Nissan NV200 - taxík pre Londýn

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Nissan #taxislužba #taxík #NV200
Články podľa značiek