Chystá Peugeot nástupcu 407 Coupé? Uvidíme v Pekingu

Aprílový autosalón v Pekingu nedá spávať európskym automobilkám. Peugeot preň pripravuje štúdiu športového modelu, z ktorej by sa mohol vykľuť nástupca Peugeotu 407 Coupé. Ten zmizol z výroby pred dvoma rokmi.

30.01.2014 20:38
Peugeot Concept Coupé Foto:
Dlhá predná kapota a nízka silueta kabíny naznačujú, že pod plachtou sa nachádza elegantné dvojdverové kupé.
debata (1)

Peugeot o svojej „čínskej novinke" veľa neprezradil. Vychádzať môžeme z jednej jedinej fotografie zahalenej bielou plachtou. Predsa len z nej však vystupuje silueta evokujúca líniu kupé s dlhou prednou kapotou, nízkou kabínou a elegantným sklonom stĺpika C.

Malo by to svoju logiku. Pred dvoma rokmi zišiel z výrobnej linky posledný Peugeot 407 Coupé a odvtedy zaň nemá Peugeot žiadnu náhradu. Celý modelový rad 407 totiž ustúpil novej päťstoosmičke. V Paríži tak nepochybne uvažujú aj týmto smerom.

Medzičasom sa ale pomery v Peugeote radikálne zmenili. Ťažko predpokladať, že nové kupé by bolo postavené na platforme Peugeotu 508, ktorý už má nejaký ten rôčik za sebou. Skôr sa núka alternatíva úplne novej generácie vychádzajúcej z ľahkej platformy Peugeotu 308 označovanej ako EMP2.

Potvrdzujú to aj rozmery. Peugeot totiž prezradil, že štúdia bude mať na dĺžku 4 730 mm, čo znamená, že je v porovnaní s pôvodným kupé na báze radu 407 o osem centimetrov kratšia. Viac sa však dozvieme až počas svetovej premiéry v Pekingu, ktorej miesto nebolo vybrané náhodne.

Peugeot má totiž v Číne spolu s partnerskou automobilkou Dongfeng Motor dlhoročné aktivity. Nielen čo sa týka výroby špecifických čínskych derivátov Peugeotu. Dnes to totiž vyzerá tak, že Dongfeng Motor sa stane priamym akcionárom francúzskeho koncernu PSA.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot #Coupé #koncept kupé #407 Coupé #autosalón Peking 2014
Články podľa značiek