Toyota Aygo 2014: Po Peugeote 108 prichádza aj malá Toyota

Premiéra malého Peugeotu 108 dávala tušiť, že už čoskoro sa objavia prvé informácie aj o jeho súrodencoch – Citroëne C1 a Toyote Aygo. Tieto trojčatá sa totiž vyrábajú v spoločnej továrni v českom Kolíne. Ako sa zdá, na rade je teraz malý Japonec.

19.02.2014 18:00
Toyota Aygo - 2014 Foto:
Aygo bude mať opäť dvoch súrodencov z koncernu PSA. Ako ale vidno z prvej fotografie, dizajn prednej časti, inšpirovaný novým Aurisom, má prepožičať Aygu jasnú identitu.
debata

Toyota zverejnila zatiaľ len jedinú fotografiu nového Ayga, aj to „utopenú“ v tme. Je to ale jednoznačný prísľub chystanej premiéry na nadchádzajúcom ženevskom autosalóne ale aj dôkaz, že aspoň prednou časťou sa bude Aygo líšiť od svojich súrodencov. Podľa Toyoty bolo Aygo navrhnuté v súlade s princípom „J-Playful“ a má vniesť do triedy mini vozidiel novú úroveň zábavy a hravosti.

„Mojim cieľom bolo stvoriť vozidlo, ktoré vyniká typicky japonským spôsobom, aby sa zahralo s fantáziou zákazníkov po celej Európe. Takže som sa nechal inšpirovať dnešnou japonskou kultúrou mladých“, povedal na tému Ayga hlavný konštruktér David Terai. Nič viac Toyota zatiaľ neprezradila. Počkať si budeme musieť do premiéry plánovanej na 4. marec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot 108 #Toyota. Toyota Aygo #Aygo
Články podľa značiek