Mazda Hazumi: Privezie Mazda do Ženevy novú dvojku?

Japonská Mazda predstaví v Ženeve koncept nižšej triedy Hazumi. A keďže súčasná Mazda 2 má už na konte viac než šesť rokov kariéry, je možné, že pôjde o predobraz jej novej generácie.

21.02.2014 18:00
Mazda Hazumi Foto:
Koncept Hazumi má patriť medzi subkompakty, teda do nižšej triedy, kde má dnes Mazda už pomerne zastaranú Mazdu 2.
debata

Názov Hazumi znamená v japončine „skákať“ a podľa Mazdy sa veľmi dobre hodí k malému mestskému modelu. A čo iné by mohol predznamenať ako novú generáciu Mazdy 2? Tá predošlá sa predstavila už v roku 2007, takže do dôchodku už iste nemá ďaleko. Bohužiaľ, zatiaľ si musíme vystačiť s jednou jedinou fotografiou prednej časti. No aj tá jasne naznačuje, že Hazumi čerpá z dizajnového štýlu „Kodó“, podobne ak väčšie modely Mazdy 3 a Mazda 6.

O technike nepadlo ani slovo, no zato sa Mazda pochválila, že spolu s Hazumi ukáže v Ženeve aj nový úsporný diesel 1,5 Skyactive-D. Takže nie je vôbec vylúčené, že pod kapotou konceptu by mohol sídliť práve on. Každopádne s jeho využitím nebude Mazda čakať na novú dvojku. V portfóliu japonskej automobilky totiž maloobjemový diesel veľmi chýba. Zatiaľ si jej modely musia vystačiť s relatívne veľkým agregátom 2,2 Skyactive-D, čo je najmä pre Mazdu 3 konkurenčný hendikep.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mazda #Mazda 2 #autosalón Ženeva 2014 #Mazda Hazumi
Články podľa značiek