Dizajn Monte Carlo aj pre Škody Rapid, Citigo a Yeti

Boleslavská rodina červeno-čiernych modelov Monte Carlo sa rozrastá. K Fabii pribudne v Ženeve Rapid Spaceback, Citigo a Yeti.

27.02.2014 12:00
Škoda Yeti Monte Carlo Foto:
Úspech Fabie Monte Carlo, ktorá degradovala aj ostrú Fabiu RS, inšpiroval Škodu k ponuke nových akčných modelov s rovnakým tuningom. Medzi nimi aj Yeti.
debata

S akčným modelom Fabia Monte Carlo urobila Škoda tak povediac dieru do sveta. Kým ostrá Fabia RS s nadupaným 4-valcom 1,4 TSI zákazníkov neočarila, a dnes je takmer isté, že skončí, verzii Monte Carlo stačil k úspechu červeno-čierny tuning. Čo na tom, že pod kapotou pracoval skromný štvorvalec 1,2 TSI alebo diesel 1,6 TDI. Pôvodne plánovaná produkcia 5 000 kusov sa nakoniec vyšplhala až k číslu 20 000.

Tak prečo nepoužiť rovnaký recept aj v prípade iných modelov? Škoda ich privezie do Ženevy hneď tri. K Fabii a Fabii Combi Monte Carlo pribudne Citigo, Rapid Spaceback a Yeti Monte Carlo. Všetky dostanú výrazný červený lak karosérie, zatmavené okná SunSet, a k tomu čierne disky s rozmerom od 15 do 17-palcov. Chýbať nebudú ani čierne spätné zrkadlá, čierna maska chladiča a tmavé pozadie reflektorov.

Pod kapotou ale žiadny tuning nečakajte.... Foto: Škoda-Auto
Škoda Citigo Monte Carlo Pod kapotou ale žiadny tuning nečakajte. Športové akčné modely bude poháňať sériová technika. To platí aj pre Citigo Monte Carlo.

S výnimkou Citigo Monte Carlo budú mať ostatné modely série aj čiernu strechu. Vo výbave sa má objaviť čierny kožený volant s kontrastným červeným prešívaním, čierne čalúnenie strechy a športové sedadlá so špecifickým látkovým vzorom poťahov. Paleta ponúkaných motorov bude pravdepodobne zhodná s bežnými modelmi Citigo, Fabie, Rapidu Spaceback a Yeti. Koľko za túto parádu zákazníci zaplatia Škoda zatiaľ neprezradila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Fabia #Škoda Yeti #Škoda Citigo #Monte Carlo
Články podľa značiek