Škoda Octavia L&K: Vrcholové predvedenie už v Ženeve

Modelový rad Octavia doplní v Ženeve vrcholová verzia Laurin & Klement. V ponuke bude liftback aj kombi s troma najvýkonnejšími motormi.

03.03.2014 16:00
Škoda Octavia Laurin & Klement Foto:
Vybavenie Laurin & Klement bude dodávané, podobne ako pri Superbe, len ako balík pre verzie s najvýkonnejšími motormi 1,8 TSI a 2,0 TDI.
debata (1)

Okrem Octavie Scout a Octavie G-Tec na zemný plyn predstaví Škoda v Ženeve aj luxusnú verziu Laurin & Klement. Dostupná bude s benzínovým motorom 1,8 TSI s výkonom 132 kW a dieselom 2,0 TDI vo výkonových verziách 110 alebo 135 kW. Štandardom je 6-stupňová manuálna prevodovka.

Motory 1,8 TSI a 2,0 TDI (110 kW) bude možné kombinovať s dvojspojkovou prevodovkou DSG. Pre najvýkonnejší diesel 2,0 TDI (135 kW) sa objaví prevodovka DSG až v druhej polovici roka. Pohon oboch náprav 4×4 bude voliteľný pre verzie 1,8 TSI s prevodovkou DSG a 2,0 TDI s manuálnou prevodovkou.

Okrem liftbacku L&K bude k dispozícii... Foto: Škoda-Auto
Škoda Octavia Laurin & Klement Okrem liftbacku L&K bude k dispozícii aj priestranné kombi. Pohon 4x4 bude voliteľný pre verzie 1,8 TSI s prevodovkou DSG a 2,0 TDI s manuálnou prevodovkou.

Samozrejmosťou je možnosť výberu karosérie liftback alebo kombi. Navonok spoznáte Octaviu Laurin & Klement vďaka špecifickým 18-palcovým diskom kolies a bi-xenónovým svetlám, ktoré sú dodávané štandardne. O špecifickom laku sa v tlačovej správe Škoda nezmieňuje.

Vybavenie interiéru bude stáť nad v súčasnosti najvyššou úrovňou Elegance. V sérii nasadí Škoda hnedé čalúnenie z kože a Alcantary, kožený volant, dekoračné lišty a audio systém Canton. Svetovú premiéru bude mať Octavia Laurin & Klement na autosalóne v Ženeve a následne by sa mala objaviť aj v showroomoch slovenských predajcov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Octavia #autosalón Ženeva 2014 #Laurin & Klement #L&K
Články podľa značiek