Evoque Autobiography Dynamic: Najsilnejší Evoque má 210 kW

Pôvodne sa šuškalo o športovom variante Evoque RS. Zatiaľ z neho zišlo. Možno aj preto má nová verzia Autobiography Dynamic nielen bohatšiu výbavu, ale aj vyšší výkon. Upravený dvojliter dáva teraz až 210 kW.

04.03.2014 12:00
Range Rover Evoque Dynamic Foto:
Autobiography Dynamic sa od civilných súrodencov líši oranžovým lakom Phoenix Orange, ale aj novou maskou či 20-palcovými diskami kolies.
debata

Tým hlavným je motor. Výkon preplňovaného dvojlitra, ktorý dáva vo verzii Si4 177 kW, vzrástol dodatočnými úpravami na úctyhodných 210 kW. Posilnil sa aj krútiaci moment, a to o 60 Nm na konečných 400. Štandardne je spojený s upravenou deväťstupňovou automatickou prevodovkou ZF a pohonom oboch náprav.

Zjavné sú aj úpravy nárazníkov. Vzadu tiež... Foto: Land Rover
Range Rover Evoque Dynamic Zjavné sú aj úpravy nárazníkov. Vzadu tiež nájdeme nové koncovky výfukov.

Upravený bol aj podvozok. Ten má nové nastavenie pružín a adaptívnych tlmičov, ale tiež upravenú geometriu. Brzdová sústava je vybavená prednými ventilovanými kotúčmi s priemerom 350 mm. Pribudla však aj funkcia vektorovania brzdného momentu TVB (Torque Vectoring byBraking), ktorá zlepšuje pribrzďovaním vnútorných kolies stabilitu v zákrutách.

Zvonka spoznáte Autobiography Dynamic vďaka neprehliadnuteľnému oranžovému laku Phoenix Orange. Nápadná je však aj nová maska chladiča, prepracované nárazníky, sacie otvory v kapote, svetlá s diamantovým efektom a obrovské 20-palcové kolesá. Nové sú aj koncovky výfukov s hranatým dizajnom. Označenie Autobiography naznačuje, že Evoque je priam prešpikovaný luxusnou elektronickou výbavou.

Hlavnou hviezdou interiéru je systém... Foto: Land Rover
Range Rover Evoque Dynamic Hlavnou hviezdou interiéru je systém InControlITM Apps, ktorý umožňuje využívať aplikácie vášho mobilu pomocou dotykovej obrazovky.

Novinkou je najmä systém InControlITM Apps, ktorý umožňuje pripojenie vášho smartfónu k multimediálnemu rozhraniu a využívanie rôznych aplikácií pomocou dotykovej obrazovky. Táto technológia dopĺňa už existujúci informačný a zábavný systém Evoque. Samozrejmosťou je tiež kožené čalúnenie v štyroch farbách a reliéfne logo Autobiography na opierkach hláv či osvetlené prahy s nápismi.

Špičková verzia Evoque Autobiography Dynamic sa predstaví v Ženeve spolu s o niečo lacnejšou verziou Autobiography.

Range Rover Evoque Dynamic
Range Rover Evoque Dynamic
+9Range Rover Evoque Dynamic

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Land Rover #Range Rover #autosalón Ženeva 2014 #Range Rover Evoque
Články podľa značiek