BMW zvoláva opäť do servisov. Tentoraz v Číne

Nemecká automobilka BMW ohlásila v Číne veľkú zvolávaciu akciu. Problém má variabilné časovanie ventilov VANOS.

25.03.2014 16:00
BMW VANOS Foto:
Problémom vozidiel BMW v Číne je variabilné časovanie ventilov VANOS. O akú presnú poruchu ide, však BMW zatiaľ neoznámilo.
debata (1)

Zatiaľ nie je známe, ktorých modelov sa týka, ani ich presný počet. V každom prípade je zvolávacia akcia zatiaľ obmedzená teritoriálne iba na čínsky trh. Vzhľadom na to, že technológiu VANOS, teda systém plynulého časovania ventilov, ktorý natáča vačky v závislosti od otáčok, používa na celom svete, nie je vylúčené, že sa akcia rozšíri aj za hranice Číny. Ak nie, potom by to znamenalo, že pre Čínu vyrába BMW iné autá.

Druhou možnosťou, prečo má BMW problém práve v „ríši stredu“, je fakt, že čínske úrady sú na produkty z dovozu extrémne prísne. Ich organizácia General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine sa nebojí ani zvučných značiek. Ako príklad môžeme uviesť nedávnu zvolávaciu akciu koncernu VW, ktorý mal v Číne problémy s prevodovkami DSG. Svoje skúsenosti má napríklad aj Škoda. Fabia vyrábaná v Šanghaji mala problémy s komunikáciou motora a klimatizácie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #BMW #zvolávacia akcia #VANOS
Články podľa značiek