BMW X2: V Mníchove chystajú ďalšie SUV. Základom bude Mini

BMW je expertom na zapĺňanie priam virtuálnych trhových medzier. Dokázalo to modelmi X6, X4, 5 GT, 3 GT, 4 Gran Coupé či 6 Gran Coupé. A pokračuje ďalej. BMW X1 dostane štýlovejšieho súrodenca X2.

26.03.2014 16:00
BMW X2 Foto:
BMW X2 bude ďalším predstaviteľom mníchovských SAV, teda Sport Activity Coupé. Tak ako X4 a X6 dostane športovú siluetu strechy. Novinkou bude ponuka troj- alebo 5-dverovej karosérie.
debata

Nové BMW X2 zapadne medzi súčasné malé SUV X1 a medzi väčšie modely X3 a X4. A to hneď vo dvoch karosárskych verziách. Voliť budete môcť medzi 3– alebo 5-dverovým variantom. Také horúce to však s X2 ešte nie je. S najväčšou pravdepodobnosťou totiž príde až po tom, čo sa predstaví úplne nová generácia BMW X1. Tá už však nebude stáť na pôvodnej platforme BMW X1 so zadným náhonom.

Základom bude modulárna platforma UKL, spoločná s Mini, ktorá umožňuje aj pohon predných kolies. Kým však BMW X1 bude klasické SUV, X2 si podľa vzoru X4 a X6 požičia siluetu kupé. Líšiť sa bude aj tým, že už v sérii ponúkne štvorkolku xDrive. Z pohľadu techniky bude tiež X2 spriaznené s modelmi Mini Countryman a Mini Paceman. Na trh by sa X2 mohlo dostať najneskôr v roku 2017.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #SUV #crossover #BMW X2
Články podľa značiek