Virtuálne prístroje z Audi TT pôjdu do ďalších modelov

Nový virtuálny prístrojový panel, ktorý sa predstavil v kupé Audi TT len pred pár týždňami na autosalóne v Ženeve, to má namierené do ďalších modelov značky.

31.03.2014 16:00
Audi TT - digitálne prístroje Foto:
Digitálny prístrojový panel umožní rôzne druhy zobrazenia údajov. V kupé Audi TT možno napríklad už dnes voliť tri grafické módy vrátane športového.
debata

Zdá sa, že klasické prístrojové panely kombinujúce analógové ukazovatele s displejmi to majú v Audi definitívne zrátané. Nový digitálny prístrojový panel, ktorý dostalo nové Audi TT ako štandard, sa totiž už v blízkej budúcnosti rozšíri aj do ďalších ingolstadtských modelov. Najprv do druhej generácie superšportu Audi R8 a následne aj do novej triedy A4 a nového veľkého SUV Q7. A keďže všetky tri novinky majú premiéru naplánovanú už na budúci rok, čakať nebudeme dlho.

Virtuálny prístrojový panel v Audi TT má uhlopriečku 12,3 palca, rozlíšenie 1 440 × 540 pixelov, a umožňuje viaceré druhy zobrazenia. V základe dominujú displeju virtuálne stupnice analógových prístrojov otáčkomera a rýchlomera. V móde Infotainment sa tieto prístroje zmenšia, aby sa vytvoril dostatok priestoru na zobrazenie iných informácií, napríklad o navigácii či prevádzkových parametroch palubného počítača. Pre Audi TTS je pripravený aj grafický mód Sport s centrálne zobrazeným otáčkomerom a digitálnym ukazovateľom rýchlosti.

Podstatná je však informácia, že kým pri kupé Audi TT slúži digitálny prístrojový panel aj na účely multimediálneho rozhrania MMI, ostatné modely si zachovajú druhú, centrálne umiestnenú obrazovku. To preto, aby neboli informácie a služby rozhrania dostupné len pre vodiča. Kým pri športovom 2+2 miestnom kupé je to akceptovateľné, zákazníci luxusných sedanov a SUV by s takýmto riešením určite spokojní neboli. Otázkou ostáva len to, či bude virtuálny prístrojový panel za príplatok, alebo ho Audi, tak ako v kupé TT, ponúkne ako štandard.

Audi TT - digitálne prístroje
Audi TT - digitálne prístroje
+5Audi TT - digitálne prístroje
debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi TT #Audi MMI
Články podľa značiek