Požiare elektromobilov Tesla sú vyšetrené. Akcie letia nahor

Americkí vyšetrovatelia nahlásených prípadov vznietenia elektromobilov Tesla S skončili svoju prácu. Pre Teslu s dobrým výsledkom. Akcie letia opäť nahor.

03.04.2014 12:00
Tesla Model S Foto:
Tesla Model S je po troch požiaroch von z najhoršieho. Vyšetrovatelia oznámili, že nenašli žiadne nedostatky.
debata (1)

Teslu trápili požiare modelu S už od leta minulého roku. Nahlásené boli tri prípady, dva v USA a jeden v Mexiku. Ku všetkým došlo po havárií a následnom prerazení krytu batérií. Na udalosti zareagoval aj akciový trh. Už pri druhom požiare klesli akcie Tesla Motors o sedem a pri druhom až o deväť percent. A do práce sa pustil aj americký národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky NHTSA. Teraz oznámil, že vyšetrovanie požiarov je skončené.

V Tesle si poriadne vydýchli, pretože verdikt znie, že experti nenaši žiadny sklon k poruchám, ktorý by mohol viesť k vznieteniu. A akcie hneď leteli o štyri percentá nahor. Medzitým však Tesla upokojila situáciu tým, že oznámila technické úpravy znižujúce riziko potenciálneho vzniku požiaru. Konkrétne doplnila sedany Model S o ďalšie podvozkové ochranné štíty z titánu a hliníka. Tiež sa zaviazala, že nimi vybaví aj všetky predané vozidlá.

Odmieta však označiť tento zákrok ako zvolávaciu akciu a rozhodnutie vyšetrovateľov jej v podstate dáva za pravdu. Šéf a zakladateľ automobilky Elon Musk tak už myslí na budúcnosť . Oznámil, že tento rok Tesla zdvojnásobí montážne kapacity v Európe. Okrem toho je známy projekt výstavby nového závodu, pri lokalizácii ktorého sa často skloňovala susedná Český republika. Najväčší záujem má Tesla o nemecký trh, kde buduje aj sieť nových rýchlonabíjačiek.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla #Tesla Model S #Tesla Motors
Články podľa značiek