Mazda MX-5 2015: Unikla prvá skica. Vraj príde do New Yorku

Podľa pôvodných informácií mal byť nový roadster Mazda MX-5 predstavený až budúci rok na autosalóne v Chicagu. Lenže portál Carscoops tvrdí, že sa tak stane už za pár dní v New Yorku. Dokonca sa mu podarilo ukoristiť prvú skicu.

04.04.2014 19:00
Mazda MX-5 2015 Foto:
Toto je prvá skica novej Mazdy MX-5. Tvrdí to aspoň server Carscoops. Proporcie tomu zodpovedajú.
debata

Legendárna Mazda MX-5, mimochodom, najpredávanejšie športové auto planéty, oslavuje v tomto roku 25 narodeniny. Premiéra na nadchádzajúcom autosalóne v New Yorku by tak bola celkom logická. A podľa serveru Carscoops to tak aj vyzerá. Napokon, bude sa tam konať veľká oslava na počesť tohto čarovného a cenovo dostupného roadsteru.

Lenže Japonci doteraz tvrdili, že vzhľadom na tradície chcú očakávanú novinku ukázať až budúci rok počas motorshow v Chicagu. Možných je teda niekoľko scenárov. Najpravdepodobnejší ale je, že nová Mazda MX-5 sa síce v New Yorku ukáže, ale len vo forme štúdie, podobne ako to urobila japonská automobilka nedávno v Ženeve s konceptom Hazumi. Ten totiž nebol ničím iným ako trochu „vytuneným“ prototypom novej Mazdy 2.

Tak by ostal vlk sýty, aj koza celá. Mazda MX-5 by totiž mohla zažiariť ako koncept už o pár dní v New Yorku a na budúci rok v Chicagu ako sériový model. Zatiaľ o nej však veľa nevieme. Isté je len to, že ju budú poháňať dva nové úsporné atmosférické štvorvalce Skyactive-G s objemom 1,5 alebo 2,0 litra a že bude stáť na spoločnej platforme s pripravovaným roadsterom Alfa Romeo Spider. Mala by byť tiež menšia jej hmotnosť podlezie hranicu 1 000 kg.

Na rozlúštenie hádanky s premiérou a podobou nového japonského roadsteru už nebudeme musieť čakať dlho. Autosalón v New Yorku sa totiž začína 18. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mazda
Články podľa značiek