Kia privezie do New Yorku nové MPV. Bude to nástupca Carnivalu?

Kia robí so svojou newyorskou premiérou veľké tajnosti. Nepoznáme ani názov. Čo iné by to však malo byť, ak nie nový Carnival, predávaný v USA pod názvom Sedona.

09.04.2014 12:00
Kia Carnival Foto:
Nové osemmiestne MPV Kie je zatiaľ zahalená tajomstvom. Toto je jediná oficiálna fotografia. Viac sa dozvieme už o pár dní v New Yorku.
debata

So svojím najväčším MPV Kia veľa vody nenamútila. Najmä v Európe, kde sa Carnival ako jeden z posledných mohykánov starej éry stiahol z trhu už približne pred dvoma rokmi. Dôvodom bol slabý záujem, ale aj veľmi zlé renomé z hľadiska spoľahlivosti. Ako sa však dnes zdá, na tento segment nemieni Kia rezignovať.

Na autosalón v New Yorku privezie nové MPV. V tlačovej správe síce hovorí, že ide o stredne veľký model, lenže to, čo je v USA „stredne veľké“ , znamená pre Európu príchod plnohodnotného konkurenta pre Volkswagen Sharan, Seat Alhambra, Ford Galaxy či Renault Espace. Potvrdzuje to aj informácia, že novinka odvezie až ôsmich cestujúcich a k tomu poskytne aj dosť miesta pre batožinu.

Žiadne bližšie informácie zatiaľ nie sú oficiálne. V každom prípade však bude stáť nové MPV na novej platforme, jeho karoséria bude vybavená dvojicou posuvných zadných dverí a v USA nájdeme pod jeho kapotou aj veľký priamovstrekový 6-valec 3,3 GDI (216 kW) spojený s automatickou prevodovkou, pravdepodobne 8-stupňovou. Do Európy by mohlo prísť najskôr budúci rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Carnival #Kia Sedona
Články podľa značiek