Bentley Mulsanne Hybrid Concept: Britská limuzína dostane 'baterky'

Pod kapotou limuzíny Mulsanne predstaví Bentley v Pekingu novú hybridnú technológiu. V sérii však bude debutovať v novom SUV.

17.04.2014 06:00
debata
Plug-in hybridný Mulsanne má znížiť produkciu... Foto: Bentley
Bentley Mulsanne Hybrid Concept Plug-in hybridný Mulsanne má znížiť produkciu emisií o 70 %, a pritom ponúknuť výkon vyšší až o 25 %.

Rolls-Royce sa pred časom pokúsil osloviť záujemcov elektrickým Phantom. Myšlienka sa však v radoch jeho cieľovej skupiny nechytila a projekt 102EX tak neprekročil brány vývoja. Konkurenčný Bentley ide preto na ekológiu v triezvejšom duchu. Plánuje masový nástup hybridov.

Novú technológiou predstaví v kabáte vlajkovej lode Mulsanne na blížiacom sa autosalóne v Pekingu. Kombinácia benzínového motora a elektromotora má prispieť nielen k zníženiu emisií CO2 až o 70 %, ale zároveň aj k zvýšeniu výkonu. A to o celú štvrtinu. O dynamiku sa tak budúci majitelia báť rozhodne nemusia.

Z toho je zrejmé, že pôjde o dobíjateľný plug-in hybrid, ktorý by mal prejsť v čisto elektrickom režime približne 50 km. Podľa šéfa automobilky Wolfganga Schreibera je plug-in hybridný pohon v dokonalom súlade s hodnotami značky, ktorými sú extrémny luxus a bezproblémový vý­kon.

Paradoxom je, že plug-in hybridný pohon nebude mať premiéru v sériovom Mulsanne, ale v ohlásenom SUV, ktoré dorazí na trh v roku 2017. Neskôr sa však rozšíri do všetkých modelových radov a až do 95 % celej produkcie tejto aristokratickej britskej značky.

Bentley Mulsanne Hybrid Concept
Bentley Mulsanne Hybrid Concept
+9Bentley Mulsanne Hybrid Concept

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Články podľa značiek