Mini Paceman Adventure: Na pick-up sa nehrá

Nebýva zvykom, aby do práce vývojárov „fušovali“ ľudia z výroby. Toto je však výnimka. O vznik unikátneho pick-upu na báze Mini Paceman sa postarali učni a inštruktori montážnych závodov BMW v Mníchove a Dingolfingene. Výsledok stojí zato.

05.05.2014 06:00
debata
Mini Paceman Adventure vzniklo zo sériového... Foto: Mini
Mini Paceman Adventure Mini Paceman Adventure vzniklo zo sériového Mini Paceman Cooper S. Odvezie už len dvojčlennú posádku, no o to viac nákladu.

Do parády si pár ľudí z výroby BMW s požehnaním vedenia koncernu vzalo nedávno modernizované Mini Paceman. Pôvodne červené 3-dverové kupé vo verzii Cooper S následne pretransformovali do podoby drsného pick-upu so všetkým, čo k tomu patrí. Paceman jednoducho prišiel o polovicu strechy aj polku interiéru. Vzadu má totiž namiesto sedadiel malý otvorený nákladný priestor.

Zvýšený podvozok, terénne pneumatiky, plastová... Foto: Mini
Mini Paceman Adventure Zvýšený podvozok, terénne pneumatiky, plastová ochrana, pohon 4x4 a sanie vyvedené až k stĺpiku, umožňujú štúdii nielen jazdu v teréne, ale aj zdolávanie brodov.

A že nejde len o hračku, dokumentuje aj zosilnený podvozok so zväčšenou svetlou výškou, terénnymi pneumatikami a robustnou plastovou ochranou. Zo sveta čistokrvných off-roadov pochádza aj strešný nosič s plnohodnotným rezervným kolesom a štvoricou prídavných reflektorov. A nielen to. Na strane vodiča si môžete všimnúť „šnorchel“, teda zvýšený prívod sania, pre prípad, že by Paceman Adventure zatúžil zdolávať vodné prekážky.

Zo sveta drsných off-roadov pochádza aj strešný... Foto: Mini
Mini Paceman Adventure Zo sveta drsných off-roadov pochádza aj strešný nosič s rezervným kolesom a prídavnými reflektormi. Nechýba ani ťažné zariadenie.

Celú kreáciu dopĺňa efektný off-roadový lak s názvom Jungle Green. Technika je však sériová. Napokon aj bežný Paceman má v rodnom liste trochu terénnej DNA. Tak prečo meniť to, čo je dobré? Pod kapotou pracuje preplňovaný 4-valec s objemom 1,6 litra (135 kW, 260 Nm) z Pacemanu Cooper S, spojený s pohonom oboch náprav All4. Niet dôvodov pochybovať, že po takomto tuningu si môže Paceman potykať aj s ťažším terénom.

Ako sa úpravy podpísali na jazdnej dynamike Mini neuviedlo. Veď Paceman Adventure zostane s najväčšou pravdepodobnosťou len solitérom demonštrujúcim kreativitu zamestnancov výrobných závodov koncernu BMW Group. Pár záujemcov by sa však nepochybne našlo.

Mini Paceman Adventure
Mini Paceman Adventure
+25Mini Paceman Adventure

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mini #Mini Paceman #pick-up #Mini Paceman Adventure
Články podľa značiek