DS 6WR: Veľký crossover Citroënu štartuje v Číne

To, čo predstavil Citroën vlani ako koncept Wild Rubis, dozrelo v Pekingu do sériového crossoveru DS 6WR. Ráta sa s ním aj v Európe.

07.05.2014 06:00
debata
Nový crossover DS 6WR vychádza zo štúdie Wild... Foto: Citroën
Citroën DS 6WR Nový crossover DS 6WR vychádza zo štúdie Wild Rubis. Ale len ideovo. Zachoval si z nej však napríklad tvar prednej masky, ktorú označuje Citroën ako DS Wings.

Aktivity Citroënu v Číne sú neporovnateľne intenzívnejšie ako v Európe. Dôkazom je nielen nový sedan DS 5LS, ale aj nové sériové SUV DS 6WR, ktoré debutovalo práve v „ríši stredu“. Ideovo vychádza z vlaňajšej štúdie Wild Rubis, čo napokon naznačuje dvojica písmen WR v názve. V porovnaní s konceptom je ale novinka značne odlišná. Našťastie, na atraktívnosti jej to neubralo.

Veľkosťou patrí DS 6WR medzi crossovery... Foto: Citroën
Citroën DS 6WR Veľkosťou patrí DS 6WR medzi crossovery strednej triedy. Na dĺžku má 4,55 metra. Pohon oboch náprav nečakajte. Vystačiť si musí s trakčnou elektronikou Grip Control.

Práve naopak, DS 6WR sa vo svete moderných crossoverov určite nestratí. Nemýľte si ho však s akousi obdobou Peugeotu 2008. Toto auto má totiž na dĺžku až 4,55, na šírku 1,86 a na výšku 1,61 metra. Aj rázvor náprav s hodnotou 2,73 metra hovorí jasnou rečou. DS 6WR stojí v koncernovej hierarchii minimálne o stupeň vyššie a začlenenie do rodiny DS mu dáva punc prémiového tovaru.

Čínskemu publiku vychádza nový model v ústrety... Foto: Citroën
Citroën DS 6WR Čínskemu publiku vychádza nový model v ústrety množstvom chrómu a neodmysliteľnými LED diódami.

Tomu zodpovedá aj množstvo chrómu a LED diód uplatnených na jeho dizajne. Od plnohodnotných SUV strednej triedy ho bude deliť len jedna „maličkosť“. Spoľahnúť sa bude môcť výlučne na pohon prednej nápravy, takže štvorkolky od Citroënu, ktoré vyrába v spolupráci s Mitsubishi, ostanú ešte nejaký ten čas v ponuke. Mimo asfaltu mu má však pomôcť aspoň trakčná elektronika Grip Control.

DS 6WR budú v Číne poháňať moderné preplňované motory e-THP 160 a e-THP 200 (twin –scroll) s priamym vstrekovaním paliva a štart-stop systémom. Spojené budú výhradne so 6-stupňovým automatom. Výrobu novinky zabezpečí čínsky závod Shenzen. Najprv pre Čínu, kde dorazí koncom tohto roka, a neskôr aj pre Európu, kde by však mal niesť aj logo Peugeotu.

Keďže v Pekingu absolvovalo DS 6WR tak trochu predpremiéru, dizajn interiéru ostáva stále zahalený tajomstvom. Podobne, ako aj presnejšie technické a prevádzkové údaje.

Citroën DS 6WR
Citroën DS 6WR
+7Citroën DS 6WR

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #crossover #Citroen #autosalón Peking 2014 #DS 6WR
Články podľa značiek