BMW i9: Zrodí sa štvordverové kupé s hybridnou technikou?

V roku 2016 by sa malo objaviť ďalšie BMW z ekologickej rodiny “i“. Štvordverové kupé si vraj požičia techniku z BMW i8.

14.05.2014 16:00
BMW i9 Foto:
Technika BMW i9 by mala vychádzať z plug-in hybridného sériového kupé i8. Veď už dnes dáva maximálny výkon 266 kW.
debata

V Mníchove majú zvládnutú výrobu kompozitných karosérií, hybridnú techniku aj technológiu elektromobilov. Tak prečo nevyužiť skúsenosti z produkcie BMW i3 a i8 aj pre ďalšie modely? Šušká sa, že sa tak stane už v roku 2016. Ďalším prírastkom ekologickej rodiny “i“ by mohlo byť štvordverové kupé alebo sedan.

Podľa neoficiálnych zdrojov použije model s očakávaným názvom BMW i9 tiež karosériu z vystužených plastov CFRP a techniku odvodenú z športového BMW i8. Tentoraz však pôjde o väčšie vozidlo, ktoré ponúkne dostatok priestoru pre štvorčlennú posádku. Nepotrebovalo by pritom ani zásadné technické úpravy pohonu.

Veď plug-in hybridná technika BMW i8, tvorená elektromotorom a benzínovým trojvalcom 1,5 TwinPower Turbo, dáva už dnes maximálny výkon 266 kW a krútiaci moment 570 Nm. To je dosť aj na veľkú limuzínu. Nepochybne môžeme očakávať aj ďalšie technické vychytávky. Najmä laserové svetlá či inteligentný kľúč, ktorý bude vodiča informovať napríklad o stave nabitia batérií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW i8 #BMW i3 #BMW i9
Články podľa značiek