Mercedes-AMG GT sa odhaľuje. Zatiaľ len v šere

Mercedes-Benz a jeho divízia AMG postupne priťahujú pozornosť k blížiacej sa premiére nástupcu superšportu SLS AMG. Po fotografiách interiéru pustili do sveta ďalšiu snímku. Veľa z nej však veru nevidieť.

27.05.2014 16:00
debata
Silueta nového kupé naznačuje určitú nadväznosť... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-AMG GT Silueta nového kupé naznačuje určitú nadväznosť na SLS AMG. Nový model však bude kompaktnejší a lacnejší. Bude sa tiež vyrábať vo väčších sériách.

Ďalšia fotografia zachytáva siluetu nového superšportu tak trochu „utopenú“ v tme. No i tak to vyzerá, že sa je na čo tešiť. To napriek tomu, že nástupca SLS AMG príde o krídlové dvere, bude lacnejší a bude sa vyrábať vo väčších sériách. Bohužiaľ, spolu so snímkou neuviedol Mercedes žiadne nové informácie. Zopakovať tak môžeme len to, čo už vieme.

Mercedes-AMG GT bude poháňať štvorlitrový 8-valec nabudený dvojicou turbodúchadiel. Jeho základná verzia by mala posielať k zadným kolesám cez 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovkou 358 kW. prísť by však mali aj ostrejšie verzie s výkonom 387 kW až po top verziu Black Series vyladenú na 432 kW. Výrobu zabezpečí samotné AMG, takže veľký podiel ručnej práce bude stále prítomný.

Okrem kupé by sa mala neskôr, pravdepodobne už v priebehu budúceho roka, predstaviť aj otvorená verzia roadster. Svetová premiéra sa s najväčšou pravdepodobnosťou odohrá na jesennom parížskom autosalóne. Ale ako to pri automobilke zo Stuttgartu býva zvykom, bližšie informácie poskytne určite už v priebehu leta ak nie ešte skôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #AMG-GT
Články podľa značiek