Porsche Macan má problém s brzdami. Musí ísť do servisu

Nové malé SUV od Porsche sa ešte ani nestihlo zabývať na trhu a už je tu problém. Môže mať poškodený posilňovač bŕzd. Riziko sa týka približne 2 500 áut.

04.06.2014 16:00
debata
Počas kontroly kvality výroby Porsche zistilo,... Foto: Porsche
Porsche Macan Počas kontroly kvality výroby Porsche zistilo, že z dôvodu nevhodného procesu môže dôjsť k poškodeniu posilňovača bŕzd.

Porsche oznámilo, že v rámci interných testov kvality výroby zistilo potenciálnu možnosť poškodenia posilňovača bŕzd počas jeho montáže. Automobilka sa preto rozhodla overiť funkčnosť posilňovača na už vyrobených a zákazníkom dodaných vozidlách.

Riziko sa týka približne 2 500 exemplárov Porsche Macan, ktoré smerovali väčšinou k európskym zákazníkom. Iné modely podľa Porsche tento problém nemajú. Zároveň automobilka zdôrazňuje, že aj s poškodeným posilňovačom brzdy stále spĺňajú právne predpisy.

Majitelia problémových Macanov budú vyzvaní, aby sa dostavili do autorizovaných servisov, kde bude funkčnosť posilňovača preverená, prípade dôjde k jeho výmene. Proces, ktorý trvá len pár minút, bude samozrejme bezplatný.

V poslednom čase je to pre Porsche už tretia zvolávacia akcia. Koncom minulého roka mali modely Cayenne problém s presnosťou ukazovateľa stavu paliva v nádrži, čo viedlo k riziku vyčerpania pohonných hmôt ešte predtým, ako na to bol vodič upozornený, a tento rok zápasilo s požiarmi aktuálneho modelu 911 GT3.

V tomto prípade muselo Porsche vymeniť dotknutým vozidlám celý motor. Chybná skrutka jednej z ojníc mohla totiž spôsobiť únik oleja a následne spôsobiť požiar vozidla.

Porsche Macan 2014
Porsche Macan 2014
+9Porsche Macan 2014

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Porsche Macan #zvolávacia akcia
Články podľa značiek