Škoda Garde? Vízia od X-Tomi Design nevyzerá zle

Ženevská premiéra kupé Škoda VisionC rozprúdila v radoch priaznivcov českej značky množstvo špekulácií. A ľahostajnou nenechala ani „virtuálnych dizajnérov“. Maďar, ktorý si hovorí X-Tomi, vytvoril počítačovú skicu pravdepodobného dizajnu sériovej verzie.

11.06.2014 12:00
debata
Virtuálna Škoda Garde vychádza zo štúdie... Foto: X-Tomi Design
Škoda Garde Virtuálna Škoda Garde vychádza zo štúdie VisionC. Má však o čosi umiernenejší dizajn reflektorov, predného nárazníka a klasické kľučky dverí.

Samozrejme, s touto počítačovou skicou nemá samotná automobilka nič spoločné. Tá vlastne dodnes nepotvrdila ani len to, či bol ženevský VisionC predzvesťou príchodu sériového modelu, ktorý by v hierarchii Škody zapadol medzi súčasnú Octaviu a pripravovanú generáciu nového Superbu. České médiá, ktoré majú k Mladej Boleslavi najbližšie, však o jeho budúcnosti vôbec nepochybujú. Považujú ho v podstate za hotovú vec.

Skloňuje sa rok 2016 a niektorí odvážlivci tvrdia, že premiéra 5-dverového kupé je naplánovaná dokonca ešte skôr. Napokon, štúdia vychádzala zo sériovej Octavie, takže technické obmedzenia tu v podstate nie sú. To ale neznamená, že na dizajne sa nič nezmení. V prípade výroby sa bude musieť tento showcar predsa len vzdať niektorých výstredných prvkov. A presne o to sa pokúsil maďarský virtuálny dizajnér X-Tomi.

Základom počítačovej úpravy bola táto... Foto: Škoda-Auto
Škoda VisionC Základom počítačovej úpravy bola táto originálna snímka konceptu Škoda VisionC.

Z oficiálnej snímky štúdie VisionC jednoducho ubral to, čo by bolo príliš drahé, a, naopak, pridal to, čo jej chýbalo. Základná silueta sa však v podstate nezmenila. VisionC prišiel po transformácii napríklad o príliš futuristické predné svetlá, ale aj trojuholníkové hmlovky. Umiernenejší je aj dizajn predného nárazníka a kľučiek dverí. Tie pôvodné, senzorické, ktoré sa vysunuli po priblížení ruky, nahradili klasické „tiahla“ z Octavie.

Celkom pekné auto. Čo vy na to? V ponuke Škody by sa mohlo objaviť napríklad pod názvom Garde. Bolo by to celkom logické. Veď aj doterajšie názvy čerpajú inšpiráciu z histórie. Na tie časy efektné 2+2 miestne dvojdverové kupé s motorom vzadu, sa vyrábalo v rokoch 1981 až 1987 ako nástupca legendárnej Škody 110 R Coupé. Len pre zaujímavosť, časť produkcie Garde pripadla aj na Bratislavské automobilové závody.

Škoda VisonC
Škoda VisionC
+11Škoda VisonC

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda VisionC #Škoda Garde #X-Tomi Design
Články podľa značiek