Land Rover Discovery: 'Mikrofacelift' pre rok 2015

Súčasná generácia Discovery to má už pomaly spočítané. Oslavuje však 25 rokov a tak sa v Sollihule rozhodli aspoň pre malé úpravy. Týkajú sa najmä bohatšieho vybavenia inšpirovaného výročnou edíciou Discovery XXV.

17.06.2014 06:00
Land Rover Discovery 2015 Foto:
Modelový rok 2015 prináša nové farby karosérie a 20-palcové 5-lúčové disky kolies.
debata

Aj zákazníci, ktorí nestihli kúpu špeciálnej výročnej verzie Discovery XXV, tak majú možnosť voliť štyri nové farby laku karosérie – Montalcino Red, Kaikoura Stone, Aruba a Yulong. K tomu sú k dispozícii špecifické 5-paprskové 20-palcové disky kolies, kožené čalúnenie Ebony, sivé Cirrus alebo čierne drevené dekorácie. Nový volant môže byť obložený orechovým drevom.

V interiéri sa objavujú nové druhy čalúnenia,... Foto: Land Rover
Land Rover Discovery 2015 V interiéri sa objavujú nové druhy čalúnenia, volant z orechového dreva či čierne lesklé drevené dekorácie.

Multimediálny systém je bohatší o aplikácie Land Rover InControlITM Apps, ktoré vyvíjal Land Rover s výrobcami mobilných telefónov. Zvláda tiež streamovanie hudby či ovládanie mobilného telefónu priamo z dotykového displeja. K dispozícii je tiež navigácia, internetové rádio či lokalizačné služby. Pod kapotou však zostalo všetko pri starom.

Multimediálne rozhranie umožňuje odteraz... Foto: Land Rover
Land Rover Discovery 2015 Multimediálne rozhranie umožňuje odteraz komunikáciu s vaším smartfónom a ponúka množstvo internetových aplikácií.

Jedinou benzínovou verziou je trojlitrový 6-valec 3,0 V6 Supercharged (250 kW) preplňovaný kompresorom. Diesely zastupujú 6-valec s rovnakým objemom a výkon 150 kW v prípade slabšej verzie TDV6 a 180 kW vo verzii SDV6. Všetky motory sú štandardne kombinované s 8-stupňovými prevodovkami a pohonom oboch náprav. Systém Terrain Response je možné doplniť o redukčnú prevodovku.

Na trh by sa mal mierne modernizovaný Discovery dostať v priebehu leta. Do dvoch rokov by však malo dôjsť ku generačnému striedaniu stráží. Spolu s novým Discovery sa predstavia aj ďalšie úplne nové modely s jeho názvom. Z Discovery sa totiž stane celá rodina, ktorá by mala obsahovať športovú verziu Discovery Sport, nový Freelander aj civilnejšie pôsobiace SUV.

Land Rover Discovery 2015
Land Rover Discovery 2015
+9Land Rover Discovery 2015

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facelift #Land Rover #Land Rover Discovery
Články podľa značiek