Milióny japonských áut mieri do servisov. Dôvod? Chybné airbagy

Problémové airbagy od dodávateľa, spoločnosti Takata Corporation, spôsobia jednu z najväčších zvolávacích akcií. Dotknuté sú takmer všetky japonské automobilky.

26.06.2014 16:00
Toyota - airbag Foto:
Bezpečnostné vankúše od Takata Corporation spôsobili zvolávacie akcie viacerých japonských automobiliek. Hrozí totiž ich bezdôvodné nafúknutie.
debata

Po Toyote, ktorá minulý týždeň oznámila zvolávaciu akciu v objeme 2,3 milióna áut po celom svete, sa pridávajú aj Honda, Mazda a Nissan. Všetky spája spoločný problém s airbagmi dodávanými spoločnosťou Takata Corporation. Automobilky oznámili, že hrozí ich bezdôvodná explózia. Zároveň však zdôrazňujú, že v súvislosti s týmto problémom nedošlo k nijakým zraneniam ani úmrtiam.

V prípade Hondy ide o 2,03 milióna áut, z toho viac ako milión predaných v Severnej Amerike a približne 670 000 v Japonsku. A to už Honda zvolávala vlani, opäť pre bezpečnostné vankúše od Takata Corporation, viac ako milión vozidiel. Nissan oznámil, že zvolá do servisov 755 000 a Mazda 160 000 automobilov s podozrením na chybnú činnosť airbagov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Nissan #Honda #Mazda #zvolávacia akcia #airbagy #Takata Corporation
Články podľa značiek