Citroën DS 6WR: Čínsky crossover odhalil interiér

Na autosalóne v Pekingu ukázal Citroën nový sériový crossover DS 6WR, určený výhradne pre Čínu. Jeho interiér však ostal tajomstvom. Dnes to už nie je pravda.

14.07.2014 06:00
debata
Nový crossover DS 6WR vychádza zo štúdie Wild... Foto: Citroën
Citroën DS 6WR Nový crossover DS 6WR vychádza zo štúdie Wild Rubis. Ale len ideovo. Zachoval si z nej však napríklad tvar prednej masky, ktorú označuje Citroën ako DS Wings.

S blížiacim sa štartom predaja uvoľňuje francúzska automobilka nové fotografie svojej kľúčovej čínskej novinky. Crossover DS 6WR by sa mal totiž dostať k prvým zákazníkom už v septembri. Ako vidieť, interiér je v porovnaní s európskym modelom DS5 o čosi konzervatívnejší. Nepôsobí ako kokpit lietadla, no Citroen si dal rozhodne záležať aspoň na prémiovom výbere materiálov a efektnom farebnom koncepte. Veď značka DS sa v Číne spája s luxusom.

Interiér je o čosi jednoduchší v porovnaní s... Foto: Citroën
Citroën DS 6WR Interiér je o čosi jednoduchší v porovnaní s európskym modelom DS5. Luxusné materiály a výbava mu však rozhodne nechýbajú.

Pri čalúnení sedadiel sa opäť objavuje motív inšpirovaný náramkovými hodinkami a nechýba ani multimediálne rozhranie s veľkým displejom. Jeho uhlopriečku však zatiaľ automobilka neuvidela. Posádka sa bude môcť tešiť z veľkorysého priestoru. Toto auto má totiž na dĺžku až 4,55, na šírku 1,86 a na výšku 1,61 metra. Aj rázvor náprav s hodnotou 2,73 metra hovorí jasnou rečou. Nejde o crossover typu Peugeot 2008 alebo Citroen C4 Cactus. V koncernovej hierarchii stojí DS 6WR minimálne o stupeň vyššie. Začlenenie do rodiny DS mu navyše dáva punc prémiového tovaru.

Veľkosťou patrí DS 6WR medzi crossovery... Foto: Citroën
Citroën DS 6WR Veľkosťou patrí DS 6WR medzi crossovery strednej triedy. Na dĺžku má 4,55 metra. Pohon oboch náprav nečakajte. Vystačiť si musí s trakčnou elektronikou Grip Control.

DS 6WR budú v Číne poháňať moderné preplňované motory e-THP 160 a e-THP 200 (twin-scroll) s priamym vstrekovaním paliva a štart-stop systémom. Spojené budú výhradne so 6-stupňovým automatom. Od plnohodnotných SUV strednej triedy bude DS 6WR deliť len jedna „maličkosť“. Spoľahnúť sa môže výlučne na pohon prednej nápravy, takže štvorkolky od Citroënu, ktoré vyrába v spolupráci s Mitsubishi, ostanú ešte nejaký ten čas v ponuke. Mimo asfaltu mu má však pomôcť aspoň trakčná elektronika Grip Control.

Výrobu novinky zabezpečí čínsky závod Shenzen. Čoskoro sa iste dozvieme aj technické parametre. Šušká sa však, že nejde o čisto čínsku záležitosť, hoci koncern PSA špekulácie o dovoze do Európy zatiaľ striktne odmieta. Na druhej strane je jasné, že takýto atraktívny crossover by si nepochybne našiel zákazníkov aj na starom kontinente. Neoficiálne informácie hovoria o tom, že sa tu predsa len objaví, no s logom Peugeota.

Citroën DS 6WR
Citroën DS 6WR
+7Citroën DS 6WR

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #autosalón Peking 2014 #Citroën DS 6WR
Články podľa značiek