Odhaľovanie Fabie pripomína striptíz. Sú tu ďalšie detaily

Mladoboleslavská automobilka ukázala ďalšie detaily svojej kľúčovej parížskej novinky. Premiéra Fabie je už naozaj za rohom.

18.08.2014 12:30
debata
Užší zadný stĺpik bude nadväzovať na skosený... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia 2015 Užší zadný stĺpik bude nadväzovať na skosený tvar spodnej línie okien, podobne ako pri Octavii.

Po prvej skici a dvoch fotografiách predných svetiel púšťa Škoda do sveta ďalšie detaily. Vidíme na nich prednú masku, bočný prelis, ktorý sa tiahne od predných blatníkov cez dvere a tvar zadného stĺpika. Je evidentné, že nová Fabia sa inšpiruje dizajnom, ktorý priniesla pred časom tretia generácia Octavie. A týka sa to nielen prednej masky, ale napríklad aj skoseného tvaru spodnej línie okien zadných dverí.

Inšpirácia väčšou Octaviou je zjavná aj na... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia 2015 Inšpirácia väčšou Octaviou je zjavná aj na tvare zadných svetiel.

Stĺpik bude podstatne užší, čo zväčší sklenenú plochu a prispeje k pocitu väčšej dĺžky karosérie. Napokon, to bol jeden z hlavných zámerov Jozefa Kabaňa. Na tento účel má slúžiť aj výrazný bočný prelis či zatmavený stredový stĺpik. Naopak, ten predný bude vyhotovený vo farbe karosérie, takže Fabia príde o plávajúcu strechu, ktorá bola charakteristickým prvkom jej druhej generácie.

Vpredu sa nekoná žiadne veľké prekvapenie. Aj... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia 2015 Vpredu sa nekoná žiadne veľké prekvapenie. Aj Fabia dostane prednú masku s centrálnym zubom.
Dynamickejšiemu vzhľadu má prispieť aj výrazný... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia 2015 Dynamickejšiemu vzhľadu má prispieť aj výrazný bočný prelis. Ten sa bude tiahnuť po celej dĺžke karosérie.

Zmene proporcií však prospejú nielen dizajnérske triky, ale aj skutočné zmeny rozmerov. Ako je známe, nová Fabia bude mať síce na dĺžku len 3 992 mm, čo je o osem menej ako v minulosti, no bude o celých 90 mm širšia a o 31 mm nižšia (1 467 mm). A k tomu musíme ešte pripočítať jemný nárast rázvoru o tri milimetre, na konečných 2 476 mm, a rozchodu kolies o 31 mm. Na definitívne odhalenie si ešte pár dní budeme musieť počkať.

Škoda Fabia 2015
Škoda Fabia 2015
+15Škoda Fabia 2015

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Fabia
Články podľa značiek