Kia Carnival Hi-Limousine: Business class po kórejsky

Nové kórejské MPV dostalo luxusnú vyvýšenú karosériu pre šiestich pasažierov. Ponúkne komfort limuzíny. Bohužiaľ, predaj plánuje Kia len v Kórei.

27.08.2014 06:00
debata (2)
Luxusný charakter Hi-Limousine je zjavný na... Foto: Kia
Kia Carnival Hi-Limousine Luxusný charakter Hi-Limousine je zjavný na prvý pohľad. Veľké MPV má chrómovú masku, hliníkové dekorácie či špecifické disky kolies.

Nová Kia Carnival toho zvládne naozaj veľa. V praktickej verzii odvezie až jedenásť cestujúcich, ak však znížite počet sedadiel na šesť, stane sa z nej takmer limuzína. Zvlášť v príhodne pomenovanej verzii Carnival Hi-Limousine. Tá je vyzbrojená všemožným luxusom. Od koženého čalúnenia, drevených obkladov, ventilovaných sedadiel až po náladové osvetlenie schopné meniť farbu, rozmernú televíziu či ohrievač na nápoje.

Najväčšou exteriérovou zmenou je zvýšená... Foto: Kia
Kia Carnival Hi-Limousine Najväčšou exteriérovou zmenou je zvýšená strecha, ktorá uľahčí pohyb v 6-miestnom interiéri.

Aby však mala posádka skutočne dostatok priestoru, konštruktéri zvýšili strechu tohto MPV nadstavbou. A luxusný charakter je zjavný aj z iných exteriérových prvkov. Okrem chrómovej masky a špecifického dizajnu kolies aj z hliníkových nábehových hrán nárazníkov, hliníkových stúpačiek či denných LED svetiel. Tmavé okná a vnútorné, elektricky ovládané záclonky zas majú posádke ponúknuť dostatok súkromia aj kontrastu pri sledovaní televízie.

Na palube je len šesť sedadiel. Koža aj drevo... Foto: Kia
Kia Carnival Hi-Limousine Na palube je len šesť sedadiel. Koža aj drevo sú pravé. Vzduch čistí klimatizácia s ionizátorom vzduchu.

V ponuke je pre Hi-Limousine výlučne jediný motor. Je ním 4-valcový turbodiesel 2,2 CRDi s výkonom 145 kW, spojený so 6-stupňovou automatickou prevodovkou. To by malo na tento luxusný parník stačiť. Zlou správou je, že Kia zatiaľ nepočíta s exportom. Hi-Limousine je určená iba pre domáci kórejský trh. A otázne je aj to, či Carnival vôbec dorazí do Európy. Zatiaľ sa z neho totiž môžu tešiť len kórejskí zákazníci.

Kia Carnival Hi-Limousine
Kia Carnival Hi-Limousine
+9Kia Carnival Hi-Limousine

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Carnival #Kia Carnival Hi-Limousine #VIP #Business Class
Články podľa značiek